Antebellum: Η Εκλεκτή

1,5

Διδακτικό, σχηματικό ως κατασκευή και με τραβηγμένη από τα μαλλιά σεναριακή ιδέα - «σοκαριστική ανατροπή».

Antebellum: Η Εκλεκτή

Μετά την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του, επιβραβευμένη με Όσκαρ σεναρίου, ήταν σίγουρο πως το κοινωνικοπολιτικό θρίλερ «Τρέξε!» του Τζόρνταν Πιλ θα έβρισκε γρήγορα πολλούς μιμητές. Δύο απ’ αυτούς είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι κινηματογραφικά βιντεοκλιπάδες Τζέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ, οι οποίοι προσπαθούν να επαναλάβουν τη μαγική φόρμουλα συνδυασμού αντιρατσιστικού δράματος με επίκαιρα μηνύματα και κλασικού horror movie. Πατούν μάλιστα σεναριακά σε δύο ιστορίες Αφροαμερικανών γυναικών με το ίδιο όνομα, ερμηνευμένων αμφότερων από την Τζανέλ Μονέ («Αφανείς Ηρωίδες», «Moonlight»), τις οποίες θα συνδέσουν… ανατρεπτικά στην εξέλιξη του φιλμ.

Η πρώτη Βερόνικα είναι μια σκλάβα την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου, η οποία γίνεται μάρτυρας μιας σειράς βιαιοπραγιών, ακόμα και φόνων, εκ μέρους των Νοτίων στρατιωτών, ενώ η δεύτερη είναι μια σύγχρονη συγγραφέας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων γυναικών. Παράξενες, ανησυχητικές ομοιότητες δημιουργούν αρχικά ένα κλίμα μυστηρίου που σταδιακά μένει μετέωρο, καθώς η γραφική βία ξεχειλίζει δωρεάν και η αλληγορία γίνεται διάφανη, προτού όλη η διδακτική, σχηματική κινηματογραφική κατασκευή καταρρεύσει στηριγμένη σε μια τραβηγμένη από τα μαλλιά ιδέα - «σοκαριστικό plot twist».

ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Antebellum: Η Εκλεκτή

Antebellum
1,5
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέραρντ Μπους

Οι ιστορίες δύο Αφροαμερικανών γυναικών με το ίδιο όνομα, μιας σκλάβας την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου και μιας σύγχρονης συγγραφέως που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων γυναικών, συναντιούνται με απρόβλεπτο, σοκαριστικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.