Οι Δολοφόνοι του Γκόγια

2

Ταινία που μοιάζει περισσότερο σε τηλεοπτικό πιλότο παρά αγχώδες φιλμ μυστηρίου, εγκλωβίζεται στα αδιάφορα προσωπικά δράματα των ηρωίδων.

Οι Δολοφόνοι του Γκόγια

Μην παρασυρθείτε από την αναφορά του τίτλου στον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια, καθώς μικρή στ’ αλήθεια σχέση έχει ο καλλιτέχνης με την ταινία του Γκεράρντο Χερέρο. Σε αυτήν, ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος ξεκινά το θανάσιμο σερί του με θύματα πλούσιους συλλέκτες, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε μια στάση που παραπέμπει στα «Καπρίτσια» του Γκόγια· τη σειρά των ογδόντα χαρακτικών, στην οποία ο καλλιτέχνης κατακρίνει την πνευματική παρακμή της ισπανικής κοινωνίας του 18ου αιώνα. Δύο αταίριαστες ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τις μεταξύ τους προστριβές να μπαίνουν εμπόδιο στη δουλειά τους.

Ταινία που μοιάζει περισσότερο σε τηλεοπτικό πιλότο (παρά αγχώδες φιλμ μυστηρίου), η ράθυμη αφήγηση του οποίου εγκλωβίζεται στα αδιάφορα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ηρωίδες. Κυρίως εκείνη της έμπειρης Μαριμπέλ Βερντού («Θέλω και τη Μαμά σου», «Ο Λαβύρινθος του Πάνα»), η οποία εδώ παραδίδει μια άοσμη ερμηνεία ενός έτσι κι αλλιώς προχειρογραμμένου ρόλου, την ώρα που η υπόθεση λύνεται χωρίς εκπλήξεις.

Ισπανία. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Δολοφόνοι του Γκόγια

El Asesino de los Caprichos / The Goya Murders
2
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 95 '
  • Γκεράρντο Χερέρο

Ένας κατά συρροή δολοφόνος στερεί τη ζωή πλούσιων συλλεκτών, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε μια στάση που παραπέμπει στα «Καπρίτσια» του Φρανθίσκο Γκόγια. Δύο αταίριαστες ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τις μεταξύ τους προστριβές να μπαίνουν εμπόδιο στη δουλειά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.