Όνειρα στην Καλιφόρνια

1,5

Τα προβλήματα των ηρώων δεν μας συγκινούν ούτε στιγμή, οι ρόλοι τους είναι τεμπέλικα γραμμένοι, οι δε συμπτώσεις που θα τις οδηγήσουν στο βαρετό χάπι εντ αποδεικνύονται απλώς… εξωφρενικές.

Όνειρα στην Καλιφόρνια

Μετά την περσινή κομεντί «Late Night» με την Έμα Τόμσον, την οποία δεν είδαμε στη χώρα μας, η Καναδέζα Νίσα Γκανάτρα επιμένει στα κινηματογραφικά γυναικεία προβλήματα που από το χώρο της τηλεόρασης μεταφέρονται τώρα σε αυτόν της μουσικής βιομηχανίας. Η Γκρέις Ντέιβις είναι ένα από τα κορυφαία αστέρια της, σε μια κρίσιμη στιγμή της καριέρας της. Να ρισκάρει ένα καινούργιο άλμπουμ, όπως τη συμβουλεύει η νεαρή, αφοσιωμένη βοηθός της με όνειρα παραγωγού, ή να «αποσυρθεί» στις πίστες του Λας Βέγκας;

Ένας ανερχόμενος μουσικός θα γίνει ο απρόσμενος καταλύτης στη σχέση ζωής των δύο γυναικών, τα προβλήματα των οποίων, όμως, δεν μας συγκινούν ούτε στιγμή. Οι ρόλοι τους είναι τεμπέλικα γραμμένοι, οι ανησυχίες τους δεν κουβαλούν την παραμικρή ένταση, οι δε συμπτώσεις που θα τις οδηγήσουν στο βαρετό χάπι εντ αποδεικνύονται απλώς… εξωφρενικές. Υποτονική για ακόμα μία φορά η Ντακότα Τζόνσον, σε αντίθεση με τη δυναμική Τρέισι Έλις Ρος, κόρη της Νταιάνα Ρος (η οποία αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για την περσόνα της Γκρέις Ντέιβις).

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2020. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Όνειρα στην Καλιφόρνια

The High Note
1,5
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 113 '
  • Νίσα Γκανάτρα

Η Γκρέις Ντέιβις είναι ένα από τα κορυφαία αστέρια της μουσικής σκηνής, σε μια κρίσιμη στιγμή της καριέρας της. Να ρισκάρει ένα καινούριο άλμπουμ, όπως τη συμβουλεύει η νεαρή, αφοσιωμένη βοηθός της με όνειρα παραγωγού, ή να «αποσυρθεί» στις πίστες του Λας Βέγκας; Ένας ανερχόμενος μουσικός θα γίνει ο απρόσμενος καταλύτης στη σχέση ζωής των δυο γυναικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.