Πουλιά στον Αέρα

2

Το θεατρικό «Έξυπνο πουλί» του Ζορζ Φεϊντό διασκευάζεται στα φιλελεύθερα ’60s, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις δραματουργικές ευκολίες του σανιδιού και τις παγίδες της σκαμπρόζικης φάρσας.

Πουλιά στον Αέρα

Μετά από μια δραματική βιογραφία («Yves Saint Laurent») κι ένα θρίλερ μυστηρίου («Ίρις»), ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαλίλ Λεσπέρ δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη θεατρικής καταγωγής φάρσα και τον Ζορζ Φεϊντό. Παίρνει λοιπόν το «Έξυπνο πουλί» του διάσημου Γάλλου συγγραφέα και το μεταφέρει από τα τέλη του 19ου αιώνα και τα μεγαλοαστικά παριζιάνικα σαλόνια στα φιλελεύθερα ’60s και τον κύκλο του μεγαλοδικηγόρου Ρενέ. Ενός φιλότεχνου εργασιομανή, ο οποίος δεν δίνει σημασία στο επίμονο φλερτ που δέχεται η πιστή σύζυγός του Βικτουάρ από τον φίλο του κι αδιόρθωτο γυναικά Εντουάρ. Όταν, όμως, μπουν στο κάδρο, ακόμα ένας θαυμαστής της και μια εξωσυζυγική σχέση του Ρενέ, οι ελπίδες του Εντουάρ αναπάντεχα αναπτερώνονται.

Πόρτες ανοιγοκλείνουν και ίντριγκες εξυφαίνονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και συμπτώσεων, το οποίο ξετυλίγεται γύρω από τον στύλο μιας ξέφρενης, αμοραλιστικής ερωτικής απάτης. Η αστική ηθική σαρκάζεται διασκεδαστικά (από τον αριστοτέχνη Φεϊντό), αλλά η κωμωδία του Λεσπέρ μένει υπερβολικά προσκολλημένη στις δραματουργικές ευκολίες του σανιδιού και τις παγίδες της σκαμπρόζικης φάρσας.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Πουλιά στον Αέρα

Le Dindon
2
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζαλίλ Λεσπέρ

Φλερτάροντας επίμονα μια όμορφη γυναίκα, ο Εντουάρ διαπιστώνει ότι πρόκειται για τη Βικτουάρ, πιστή σύζυγο του φίλου του Ρενέ. Όταν, όμως, μπουν στο κάδρο ακόμα ένας θαυμαστής της και μια εξωσυζυγική σχέση του Ρενέ, οι ελπίδες του αναπάντεχα αναπτερώνονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.