Ο Πίνκι και οι Πειρατές

1,5

Το «Νησί των Θησαυρών» συναντά τους «Πειρατές της Καραϊβικής», σε μια οικογενειακή περιπέτεια με γυμνασιακό χιούμορ και ανάλογο επίπεδο παραγωγής.

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Γεννημένος από τη φαντασία του τραγουδιστή, συνθέτη και ηθοποιού Τέργε Φορμόε, ο πειρατής Μαυρογένης είναι ένας σταρ της νορβηγικής ποπ κουλτούρας, διάσημος για μια σειρά από θεατρικά έργα, τηλεοπτικές σειρές, graphic novels και ταινίες. Σε μία από τις τελευταίες ο νεαρός ορφανός Πίνκι γίνεται μέλος του πληρώματός του και συμμετέχει στην αναζήτηση του μυθικού θησαυρού του Λάμα Ράμα, ιδιοκτησία ενός εκκεντρικού σουλτάνου και στόχο πολλών αδίστακτων παρανόμων των Επτά Θαλασσών.

Σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό, αυτή η οικογενειακή περιπέτεια συνδυάζει όλα τα κλισέ της πειρατικής δράσης (το «Νησί των Θησαυρών» συναντά τους «Πειρατές της Καραϊβικής») με γυμνασιακό χιούμορ (οι πορδές πέφτουν βροχή) και ανάλογο επίπεδο παραγωγής. Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά μοιάζει με κάτι ελαφρώς θεαματικότερο από φροντισμένη παιδική θεατρική παράσταση.

Νορβηγία, Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πίνκι και οι Πειρατές

Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 96 '
  • Τζον Αντρέας Άντερσεν

Ο ορφανός Πίνκι ακολουθεί τον θρυλικό Πειρατή Μαυροδόντη στην αναζήτηση του μυθικού θησαυρού του Λάμα Ράμα, ιδιοκτησία ενός εκκεντρικού σουλτάνου και στόχο πολλών αδίστακτων παρανόμων των Επτά Θαλασσών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.