Emma.

2,5

Πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο μεταφορά ενός πνευματώδους μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, καλοστημένη και καλοπαιγμένη ταινία, αλλά με λίγα πράγματα να προχωρούν βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια.

Emma.

Μοντέρνα ηρωίδα για τα λογοτεχνικά πρότυπα του 1900, η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ δεν είναι ένας εξαρχής συμπαθητικός χαρακτήρας. Η Τζέιν Όστεν όμως περιγράφει με αφηγηματική επιδεξιότητα και σαρκαστικό χιούμορ την πορεία προς τη συναισθηματική ενηλικίωσή της, (αυτο)παγιδεύοντάς τη μέσα στην υπερβολική αυτοπεποίθησή της. Τιμωρώντας τη για τον τρόπο με τον οποίο, ως χαρισματική προξενήτρα, χειρίζεται τα αισθήματα των γύρω της, ενώ αγνοεί επιδεικτικά τα δικά της, η συγγραφέας στήνει ένα χαρωπό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων με διδακτική όσο και ειρωνική κατάληξη.

Η σινε-διασκευή της ροκ φωτογράφου Ότομ ντε Γουάιλντ παραμένει πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο, όχι πολύ μακριά από εκείνη του Ντάγκλας ΜακΓκραθ, με την Γκουίνεθ Πάλτροου, εν έτει 1996. Καλοστημένη, καλοπαιγμένη και με μια μεταμοντέρνα αύρα, αν και τελικά λίγα πράγματα προχωρούν εδώ βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια. Τα απανωτά πηγαινέλα αποδυναμώνουν τους χαρακτήρες, οι διάλογοι κουβαλούν μόνοι τους όλη την εξέλιξη της πλοκής και η προσεγμένη εικονογραφία (κάδρα, σκηνικά, κοστούμια) παραμένουν στο επίπεδο της φροντισμένης αναπαράστασης εποχής.

Μ. Βρετανία. 2020. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Emma.

2,5
  • Κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 125 '
  • Ότομ ντε Γουάιλντ

Στην Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ έχει ως χόμπι τα προξενιά. Παγιδευμένη μέσα την υπερβολική αυτοπεποίθησή της και παραμελώντας τα συναισθήματά της, θα εμπλακεί σε μια σειρά από παρεξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.