Το Απίθανο Ταξίδι ενός Φακίρη

1,5

Φλύαρα γυρισμένο και υπέρμετρα αφελές, το φιλμ εξαϋλώνει οποιαδήποτε ρομαντική αύρα όταν τα κλισέ παίρνουν το πάνω χέρι.

Το Απίθανο Ταξίδι ενός Φακίρη

Eνας φτωχός Ινδός ταξιδεύει στο Παρίσι με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, όμως μια παρεξήγηση του στερεί τα χαρτιά και τον οδηγεί έξω από τη χώρα, την ίδια ημέρα που ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια κοπέλα. Η φλύαρη διασκευή του ομότιτλου μπεστ σέλερ του Ρομέν Πουερτολά θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει παρά την ασυγκράτητη αφέλεια και την επίπλαστη αισιοδοξία που τη διαπνέουν.

Το παιχνίδι χάνεται όταν η πλοκή του συμβατικού λαβ στόρι αναμειγνύεται με σύνθετα ζητήματα που το ξεπερνούν, όπως το μεταναστευτικό και η ομοφυλοφιλία. Ο σκηνοθέτης Κεν Σκοτ χρησιμοποιεί τις δύο θεματικές για να κάνει (παλιομοδίτικο) χιούμορ με κακόγουστα αποτελέσματα. Αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, φυσικά, αφού οι προθέσεις του ήρωα είναι αγαθές και ξεπερνά όλα τα εμπόδια με τη δύναμη της αγάπης...

Γαλλία, Ινδία. 2018. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Απίθανο Ταξίδι ενός Φακίρη

The Extraordinary Journey of the Fakir
1,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 92 '
  • Κεν Σκοτ

Ένας φτωχός Ινδός ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια κοπέλα στο Παρίσι, την οποία κινδυνεύει να χάσει όταν εξαιτίας μιας παρεξήγησης καταλήγει χωρίς χαρτιά εκτός χώρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.