Η Κατάρα

1

Αχρείαστο σίκουελ της αμερικανικής σειράς ταινιών τρόμου που βασίζονται στην ομότιτλη ιαπωνική, με ασύντακτη σκηνοθεσία, αστρονομικό αριθμό horror κλισέ και μια σειρά αδύναμων ιδεών.

Η Κατάρα

Η αμερικανική σειρά ταινιών τρόμου που βασίζεται στην ιαπωνική «Κατάρα» (2000), αποκτά ακόμη ένα ανέμπνευστο κεφάλαιο, το οποίο καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τον αστρονομικό αριθμό των horror κλισέ που υιοθετεί. Όλα ξεκινούν από ένα στοιχειωμένο σπίτι στην καρδιά μιας κωμόπολης, όπου κατοικεί ένα μοχθηρό φάντασμα που σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει. Μια σειρά φόνων που συνδέονται με το συγκεκριμένο σπίτι τραβούν την προσοχή μιας αστυνομικού η οποία επιχειρεί να λύσει το μυστήριο.

Ο Νίκολας Πέσκε σκηνοθετεί ασύντακτα και χωρίς δυναμισμό, ενώ δεν δείχνει διάθεση να δημιουργήσει μια πειστική εφιαλτική ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, η ραθυμία ξεχειλίζει στο μοντάζ, όπως και οι αδύναμες ιδέες, αδικώντας μεταξύ άλλων το ταλέντο της πρωταγωνίστριας Αντρέα Ραϊσμπόροου που μένει ανεκμετάλλευτο. Επιπλέον, είναι αξιοπερίεργη η επανάληψη των ίδιων αποτυχημένων jump scares κατά τη διάρκεια της ταινίας, εμμονή η οποία θυμίζει κάποιον που προσπαθεί να ανάψει πάση θυσία έναν χαλασμένο αναπτήρα. Το αποτέλεσμα, βέβαια, μένει κινηματογραφικά σβηστό.

Καναδάς, ΗΠΑ. 2020. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κατάρα

The Grudge
1
  • Τρόμου
  • 2020
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκολας Πέσκε

Ένα μοχθηρό φάντασμα έχει στοιχειώσει ένα σπίτι στην καρδιά μιας μικρής πόλης και σπέρνει τον τρόμο σε όποιον τολμήσει να εισέλθει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.