Δίκτυο Κατασκόπων

1,5

Κατασκοπικό θρίλερ-τυφλοσούρτης, όπου τα πάντα, από την πλοκή μέχρι τους χαρακτήρες, έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Δίκτυο Κατασκόπων

Το «Δίκτυο Κατασκόπων» είναι από τις ισχυρότερες αποδείξεις τού πόσο πολύ έχει εξελιχτεί αφηγηματικά η σύγχρονη μικρή οθόνη (τηλεόραση και streaming). Ταινίες είδους οι οποίες πριν από μία δεκαπενταετία θα αντιπροσώπευαν τον χρυσό μέσο όρο μοιάζουν πλέον εντελώς ξεπερασμένες κινηματογραφικά, ακόμη κι αν έχουν την υπογραφή ενός έμπειρου, πολυβραβευμένου σκηνοθέτη όπως ο Ισραηλινός Εράν Ρικλίς («The Syrian Bride», «Η Λεμονιά»). Διαλογικό, αργόσυρτο και με ελάχιστο δραματικό ενδιαφέρον, λοιπόν, αυτό το κατασκοπικό θρίλερ-τυφλοσούρτης έχει βάλει τα πάντα, από την πλοκή μέχρι τους χαρακτήρες, στον αυτόματο πιλότο: ένας βετεράνος πράκτορας της Μοσάντ, του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί πλέον η υπηρεσία, αναλαμβάνει μαζί με έναν νεότερό του μια κρίσιμη αποστολή.

Στόχος τους είναι μια αινιγματική, γοητευτική γυναίκα και η σχέση της με πωλήσεις χημικών όπλων στη Συρία. Μάλιστα… Ακόμη και η τελική ανατροπή του φινάλε «φωνάζει» από την πρώτη σκηνή, οπότε υπάρχει κάτι σε όλα αυτά που δεν έχουμε ξαναδεί; Ίσως μόνο τη Μόνικα Μπελούτσι να βαριέται τόσο πολύ σε «είδα φως και μπήκα» δεύτερο ρόλο.

Ισραήλ, Βέλγιο, Μ. Βρετανία. 2019. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Δίκτυο Κατασκόπων

Spider in the Web
1,5
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 113 '
  • Έραν Ρίκλις

Ένας βετεράνος πράκτορας της Μοσάντ, του οποίου την αποτελεσματικότητα αμφισβητεί πλέον η υπηρεσία, αναλαμβάνει μαζί με έναν νεότερό του μια κρίσιμη αποστολή. Στόχος τους μια αινιγματική γυναίκα και η σχέση της με πωλήσεις χημικών όπλων στη Συρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.