Ο Κυνηγός της Νύχτας

1,5

Κάθε εμβληματικό αστυνομικό θρίλερ προσφέρει και από ένα –τετριμμένο πλέον– κλισέ σε αυτό το άψυχο, prêt-a-porter σινε-πάτσγουορκ, στο οποίο τα πάντα (πλοκή, ερμηνείες, μουσικό σκορ…) έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Ο Κυνηγός της Νύχτας

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος («Heroes and Villains») Ντέιβιντ Ρέιμοντ κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με ένα γραμμένο από τον ίδιο αστυνομικό θρίλερ και όλες οι εμβληματικές ταινίες του είδους (από τη «Σιωπή των Αμνών» στον «Φόβο Ενστίκτου) καταθέτουν τον οβολό τους προς ενίσχυση.

Βάζοντας το ένα τετριμμένο πλέον κλισέ δίπλα στ’ άλλο, λοιπόν, ακολουθούμε τη διασταυρούμενη πορεία δύο αντρών με τραυματικό παρελθόν. Ο ένας αυτόκλητος τιμωρός σεξουαλικών εγκληματιών και ο άλλος αστυνομικός, ο οποίος συλλαμβάνει ύστερα από ανθρωποκυνηγητό έναν απαγωγέα και κατά συρροή δολοφόνο κοριτσιών. Κι ενώ στην ανάκριση αποκαλύπτεται πως ο τελευταίος πάσχει από σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας, οι δύο άντρες συνειδητοποιούν πως έχει πιθανότατα συνεργό, ο οποίος είναι ακόμη ελεύθερος και δρα.

Ο Κυνηγός της Νύχτας - εικόνα 1

Τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει σε αυτό το άψυχο, prêt-a-porter σινε-πάτσγουορκ, στο οποίο τα πάντα (πλοκή, ερμηνείες, μουσικό σκορ…) έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο. Σαν διπλό επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς, ο «Κυνηγός της Νύχτας» απλώς διεκπεραιώνει την υποχρέωσή του να ξεμπερδεύει με τον serial killer της εβδομάδας, «κρυμμένο» πίσω από το πιο παλιομοδίτικο plot twist.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2018. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κυνηγός της Νύχτας

Night Hunter / Nomis
1,5
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ντέιβιντ Ρέιμοντ

Ένας αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν συλλαμβάνει έπειτα από ανθρωποκυνηγητό έναν ψυχικά διαταραγμένο απαγωγέα και κατά συρροή δολοφόνο. Μαζί με μια νεαρή συνάδελφό του όμως αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως σε όλα αυτά είχε πιθανότατα συνεργό, είναι ακόμη ελεύθερος και δρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.