Αναμνήσεις

1,5

Μια απλή κινηματογραφική ιδέα πάνω στα απατηλά μα καθοριστικά παιχνίδια της μνήμης μετατρέπεται σε art βιντεοκλίπ από «ονειρικές» εικόνες και ατελείωτη αμπελοφιλοσοφία.

Αναμνήσεις

Είμαστε το παρελθόν μας, όπως ισχυρίζεται πεισματικά ο Βαλέριο Μιέλι («Dieci Inverni»), Ιταλός σεναριογράφος και σκηνοθέτης στιλιστικών δραμάτων πάνω στην ερωτική επιθυμία και τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου. «Θυμάσαι;» («Ricordi?»), ρωτάει τους ανώνυμους πρωταγωνιστές του, έναν άντρα και μια γυναίκα που ζουν ένα παθιασμένο love story, στοιχειωμένο από τις αναμνήσεις τους.

Πρόκειται για μια απλή κινηματογραφική ιδέα πάνω στα απατηλά μα καθοριστικά παιχνίδια της μνήμης, την οποία επιχειρεί να διηγηθεί με ασταμάτητα, καταιγιστικά φλας μπακ σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αποσπασματικούς διαλόγους, αφήγηση off, φιλτραρισμένη φωτογραφία κι εσωτερικές ερμηνείες. Καταλήγει σε ένα κουραστικό, επαναλαμβανόμενων ιδεών art βιντεοκλίπ από «ονειρικές» εικόνες και ατελείωτη αμπελοφιλοσοφία, το οποίο θυμίζει ελληνική φεστιβαλική ταινία άλλων εποχών.

Ιταλία, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις

Ricordi?
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 106 '
  • Βαλέριο Μιέλι

Ένας άντρας και μια γυναίκα ζουν μια παθιασμένη ερωτική ιστορία, στοιχειωμένη από τις αναμνήσεις τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.