Blinded by the Light

2

Αληθινή ιστορία με κινηματογραφικό άρωμα «Yesterday», πολύ πιο πιστή στους γλυκερούς κανόνες της ρομαντικής κωμωδίας, αφήνει τη μουσική και τους στίχους τού «Boss» να κάνουν όλη τη βρόμικη δουλειά.

Blinded by the Light

Δεν είναι καθαρό μιούζικαλ, τυπική ρομαντική κωμωδία ή άλλο ένα δράμα ενηλικίωσης. Λίγο απ’ όλα, ακριβώς όπως το «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ, η ταινία της Γκούριντερ Τσάντα («Κάν’ το Όπως ο Μπέκαμ») αφηγείται ανάλαφρα την ιστορία ενός νεαρού Βρετανού ασιατικής (εδώ πακιστανικής) καταγωγής, του οποίου η ζωή θα αλλάξει απροσδόκητα μέσω της ροκ μουσικής. Στο «Yesterday» ήταν η μουσική των Beatles, στο «Blinded by the Light» του Μπρους Σπρίνγκστιν. Στο Λούτον του 1987, λοιπόν, είναι τα τραγούδια τού «Boss» που θα δώσουν κουράγιο στον καταπιεσμένο από τη συντηρητική οικογένειά του και τον ρατσιστικό περίγυρό του Τζάβεντ να βρει τη δική του φωνή και να αλλάξει το κομφορμιστικά προδιαγεγραμμένο μέλλον του.

Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Σαφράζ Μανζούρ, το «Blinded by the Light» διαθέτει ζωηρό τέμπο και κάποια γουστόζικα ευρήματα, τα οποία όμως δεν μπορούν να ζωηρέψουν τους άκαμπτους χαρακτήρες του. Κινηματογραφικά άτολμο, στηρίζεται υπερβολικά στους γλυκερούς κανόνες της ρομαντικής κωμωδίας και αφήνει τη μουσική και τους στίχους του Σπρίνγκστιν να κάνουν όλη τη βρόμικη δουλειά.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Blinded by the Light

2
  • Κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 118 '
  • Γκούριντερ Τσάντα

Στο Λούτον του 1987 η ζωή ενός Βρετανού εφήβου πακιστανικής καταγωγής θα αλλάξει ριζικά όταν αυτός ανακαλύψει τα τραγούδια του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.