Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ

3,5

Ο Ζακ Ντεμί συνεχίζει να αποτίνει φόρο τιμής στο χολιγουντιανό μιούζικαλ με το εντελώς ιδιαίτερο στιλ του, αλαφραίνοντας τις πολιτικοινωνικές αναφορές της πολύχρωμης, απολαυστικής συνταγής του, με περισσότερους χιουμοριστικούς κι ανέμελα παραμυθένιους τόνους.

Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ

Ενώ το Ροσφόρ ετοιμάζεται για το καλοκαιρινό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ του, οι δίδυμες αδερφές Γκαρνιέ ζουν μια ερωτική περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Πάνω στο… δαλιανιδικό αυτό στόρι ο Ζακ Ντεμί («Οι Ομπρέλες του Χερβούργου») συνεχίζει να αποτίνει φόρο τιμής στο χολιγουντιανό μιούζικαλ με το εντελώς ιδιαίτερο στιλ του.

Και με το ίδιο καλλιτεχνικό επιτελείο: ο Μισέλ Λεγκράν, εδώ και πάλι υποψήφιος για Όσκαρ στη μουσική και στα τραγούδια, ο Μπερνάρ Εβέν στη σκηνογραφία και η Κατρίν Ντενέβ στον πρώτο ρόλο, με τον οσκαρικό Γκισλέν Κλοκέ («Τες») να αντικαθιστά τον Ζαν Ραμπιέ στη φωτογραφία. Αυτήν τη φορά όμως ο Ντεμί αλαφραίνει τις πολιτικοινωνικές αναφορές της πολύχρωμης, απολαυστικής συνταγής του, στην οποία προσθέτει περισσότερους χιουμοριστικούς και ανέμελα παραμυθένιους τόνους.

Γαλλία. 1967. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ

Les Demoiselles de Rochefort
3,5
  • Μουσική
  • 1967
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ζακ Ντεμί

Ενώ η πόλη του Ροσφόρ ετοιμάζεται για το καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού και μουσικής, οι δίδυμες αδερφές Γκαρνιέ ζουν μια ερωτική περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.