Πορφυρά Ποτάμια

2

Ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου, βασισμένο σε μπεστ σέλερ του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ. Πιστό στους κώδικες του είδους, είναι κατασκευασμένο με επαγγελματική ευσυνειδησία, χωρίς όμως προσωπικότητα.

Πορφυρά Ποτάμια

Προτού γίνουν παγκόσμια μόδα τα σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα, ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά crime novels που έγιναν μπεστ σέλερ ήταν τα «Πορφυρά ποτάμια» του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ («Η Αυτοκρατορία των Λύκων», «Πέτρινος Κύκλος»). Αμέσως βρήκαν το δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη, με τον δημιουργό του «Μίσους» να επιχειρεί να διασκεδάσει την πρόσφατη παταγώδη αποτυχία των «Δολοφόνων» του με μια φιλόδοξη παραγωγή προορισμένη για εμπορικό σουξέ.

Πράγματι, η ιστορία δύο διαφορετικής νοοτροπίας αστυνομικών που ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, οι οποίοι έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις, ξεπέρασε τους 3 εκατ. θεατές στη Γαλλία και απέσπασε πέντε υποψηφιότητες για Σεζάρ.

Πορφυρά Ποτάμια - εικόνα 1

Πρόκειται για ένα καλοστημένο και ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου, το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί τη νοσηρή ατμόσφαιρα του «Seven». Πιστό στους κώδικες του είδους, είναι κατασκευασμένο με επαγγελματική ευσυνειδησία, χωρίς όμως προσωπικότητα. Οι ιδέες του εξαντλούνται πριν από την κορύφωση, η οποία στήνεται με φανερή αδεξιότητα, οι συμπτώσεις δεν είναι όλες πειστικές και το «διά ταύτα» έχει έναν περισσότερο διεκπεραιωτικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.

Γαλλία. 2000. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Πορφυρά Ποτάμια

Les Rivieres Pourpres
2,5
  • Θρίλερ
  • 2000
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ματιέ Κασοβίτς

Δύο διαφορετικοί σε νοοτροπία αστυνομικοί ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, οι οποίοι έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".