Η Γειτόνισσα

1

Το φορτωμένο με εξυπνακίστικους υπαινιγμούς και κακόγουστα αστεία σενάριο συμπληρώνεται από την άστοχη κι εντελώς καρικατουρίστικη ερμηνεία τού μεταμφιεσμένου σε γυναίκα πρωταγωνιστή.

Η Γειτόνισσα

Μία από τις καλύτερες Γαλλίδες ηθοποιούς των ’80s, η Σοφί Μαρσό, δεν τα πήγε εξίσου καλά όταν πέρασε πίσω από την κάμερα, γεγονός που συνεχίζεται και σε αυτήν την –τρίτη– ταινία της, την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί δίπλα στον διάσημο κωμικό Πιέρ Ρισάρ. Εκείνη ενσαρκώνει μια εργασιομανή εκδότρια που έχει στην κατοχή της ένα πολύτιμο αντικείμενο, το οποίο εποφθαλμιά ένας επαγγελματίας απατεώνας. Για να το αποκτήσει, μεταμφιέζεται σε γυναίκα και μετακομίζει στο διπλανό της διαμέρισμα.

Από το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» στο «Τούτσι» και στην «Κυρία Νταπφάιρ», οι κωμωδίες με άντρες σε γυναικείους ρόλους πετυχαίνουν χάρη στην ανάλαφρη φύση τους και στη διάθεση αυτοσαρκασμού. Από την άλλη, η ταινία της Μαρσό φορτώνεται γρήγορα με δήθεν υπαινιγμούς για τα όσα αρνούμαστε να αντιληφθούμε, σε ένα έτσι κι αλλιώς υπερφίαλο σενάριο παραγεμισμένο με κακόγουστα αστεία. Προσθέστε σε όλα αυτά και την άστοχη, καρικατουρίστικη ερμηνεία του φάλτσου Ρισάρ.

Βέλγιο, Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γειτόνισσα

Madame Mills, une Voisine si Parfaite
1
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 88 '
  • Σοφί Μαρσό

Μια εργασιομανής εκδότρια προσεγγίζεται από μια εκκεντρική ηλικιωμένη, η οποία μετακομίζει δίπλα της με σκοπό να αποκτήσει ένα πολύτιμο αντικείμενο που έχει η πρώτη στην κατοχή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.