Έρωτας αλά Ιταλικά

0,5

Απροκάλυπτα αφελής σεναριακά και βασισμένη σε αφόρητους χαρακτήρες που ενσαρκώνονται ξέπνοα, η ταινία ασφυκτιά για λίγη αυθεντικότητα και στο τέλος αφήνει την επίγευση μπαγιάτικης πίτσας.

Έρωτας αλά Ιταλικά

Ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι («Μις με το Ζόρι», «Πώς να Χωρίσετε σε 10 Μέρες») ταξιδεύει στον Καναδά, όπου ο Χέιντεν Κρίστενσεν και η Έμα Ρόμπερτς ενσαρκώνουν δύο παιδικούς φίλους που δεν έχουν ομολογήσει τον έρωτά τους ο ένας στον άλλον και ξανασυναντιούνται ύστερα από χρόνια. Εκτός όμως από την ερωτική φλόγα, έχουν να διαχειριστούν και τις... σπίθες που εκτοξεύονται μεταξύ των –ιταλικής καταγωγής– οικογενειών τους, οι οποίες διατηρούν άσβεστη μια αντιπαλότητα για το ποια έχει την καλύτερη πιτσαρία.

Ο Πέτρι παραδίνεται ολοκληρωτικά στην απροκάλυπτη αφέλεια του σεναρίου και την αφόρητη ελαφρότητα των χαρακτήρων, επενδύοντας σε ξέπνοες ερμηνείες και ιδέες δίχως ίχνος αυθεντικότητας. Πρόκειται για ένα διαρκές αναμάσημα στερεοτύπων και μια ατελείωτη παρέλαση ανυπόφορων προφορών και κακόγουστων αστείων, μοναδικά συστατικά μιας ταινίας που αφήνει την επίγευση μπαγιάτικης πίτσας.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2018. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Αλά Ιταλικά

Little Italy
0,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 102 '
  • Ντάνιελ Πέτρι

Δύο ανομολόγητα ερωτευμένοι παιδικοί φίλοι συναντιούνται ύστερα από χρόνια και νιώθουν τα συναισθήματά τους να αναθερμαίνονται. Για να σμίξουν όμως, θα πρέπει να τερματίσουν την έχθρα των –ιταλικής καταγωγής– οικογενειών τους για το ποια έχει την καλύτερη πιτσαρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.