Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

2

Μια πραγματική ιστορία (του Κριστιάν Στρεφ των Airbus και Peugeot) μας υπενθυμίζει κοινότοπες αλήθειες και δίνει στον Λουκινί την πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας.

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Ποιες είναι οι αληθινές προτεραιότητες στη ζωή; Το σινεμά μάς τις έχει διδάξει αμέτρητες φορές, αποδεικνύοντάς μας ξανά και ξανά πως ο έρωτας, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία και οι πνευματικές ενασχολήσεις (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) είναι πράγματα σπουδαιότερα από την επιτυχία, το χρήμα και την κοινωνική καταξίωση. Το «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» μας τα επαναλαμβάνει, λοιπόν, μέσα από τη μυθοπλαστική διασκευή της αληθινής ιστορίας του 65χρονου σήμερα Κριστιάν Στρεφ, πρώην κορυφαίου στελέχους των Airbus και Peugeot.

Το κινηματογραφικό alter ego του είναι ο Αλέν Ουαπλέρ, εργασιομανής, τελειομανής και αναντικατάστατο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν όμως πάθει εγκεφαλικό, που θα επηρεάσει την ομιλία του, η προσπάθειά του αρχικά να το αποκρύψει και κατόπιν η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια, η οποία θα τον κάνει να επανεξετάσει τις προσωπικές του αξίες, θα δώσουν στον Λουκινί πάρε-βάλε πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας. Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον μέσα σε μια χλιαρή κινηματογραφική κοινοτοπία.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Un Homme Presse
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ερβέ Μιμράν

Ο Αλέν είναι εργασιομανής, τελειομανής και κορυφαίο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Ύστερα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό που θα επηρεάσει την ομιλία του, η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια θα αλλάξει τις προτεραιότητες της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.