Διακοπές στη Βενετία

1,5

Απλοϊκό χρονικό χιουμοριστικής ενηλικίωσης, υπερβολικά σοβαροφανές για μια μπουρλέσκ κωμωδία.

Διακοπές στη Βενετία

Δανειζόμενος τον τίτλο του από ένα τραγούδι του Σερζ Ρεζιανί που λέει πως «Η Βενετία δεν είναι στην Ιταλία», ο θεατρικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Ιβάν Καλμπεράκ έγραψε το 2015 ένα μυθιστόρημα χιουμοριστικής ενηλικίωσης, το οποίο μεταφέρει τώρα στο πανί. Πρωταγωνιστής του ο 14χρονος Εμίλ, μέλος μιας ανορθόδοξης οικογένειας που ζει σε τροχόσπιτο. Όταν η Πολίν, ο σχολικός του έρωτας, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας του βρίσκει την τέλεια ευκαιρία για ένα οικογενειακό ταξίδι. Εκεί, μέσα από μια σειρά κωμικών και δραματικών επεισοδίων, θα ανακαλύψει πως «Η Βενετία δεν είναι στην Ιταλία», αλλά, όπως κι η ευτυχία, εκεί που θα την «τοποθετήσουμε» εμείς. Μια ναΐφ διαπίστωση κινηματογραφημένη με έναν εξίσου απλοϊκό και μελοδραματικό στιλ, υπερβολικά σοβαροφανές για μια μπουρλέσκ κωμωδία.

Γαλλία, Βέλγιο. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Διακοπές στη Βενετία

Venise n'Est pas en Italie
1,5
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ιβάν Καλμπεράκ

Ο 14χρονος Εμίλ ντρέπεται που είναι μέλος μιας ανορθόδοξης οικογένειας η οποία ζει σε τροχόσπιτο. Θα νιώσει ακόμα πιο αμήχανα όμως όταν η Πολίν, ο σχολικός του έρωτας, τον προσκαλέσει στο κονσέρτο της στη Βενετία και ο πατέρας του βρει την τέλεια ευκαιρία για ένα οικογενειακό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.