Σκότωσα το Αφεντικό μου

1,5

Με βαρύ πυροβολικό και μοναδικό ατού την έμπειρη πρωταγωνιστική τριάδα, η ταινία φλερτάρει με την κακογουστιά, ενώ πασχίζει να βρει ρυθμό και να κατασταλάξει στιλιστικά.

Σκότωσα το Αφεντικό μου

Το ταραχώδες πολιτικό κλίμα της Γαλλίας εκμεταλλεύεται ο σκηνοθέτης Αλάν Μοντουί (σεναριογράφος του «Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι») και παραδίνει μια κλισέ μαύρη κωμωδία για την ταξική και τη γυναικεία χειραφέτηση που ήρθε αργά. Μια υπάλληλος εργοστασίου σκοτώνει κατά λάθος το αφεντικό της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δύο συναδέλφων της, όταν εκείνος της επιτίθεται σεξουαλικά. Ως «επιβράβευση» αρπάζουν τη γεμάτη χρήματα τσάντα του, αγνοώντας σε ποιον πραγματικά ανήκει...

Με βαρύ πυροβολικό την έμπειρη πρωταγωνιστική τριάδα, η ταινία φλερτάρει με την κακογουστιά ενώ πασχίζει να βρει ρυθμό και να κατασταλάξει στιλιστικά ανάμεσα σε κοενικών αποχρώσεων heist movie, ταινία εκδίκησης και ρομάντζο, χωρίς να αποκτά τελικά διακριτή ταυτότητα ή να καταθέτει μια ουσιαστική κινηματογραφική πρόταση.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Σκότωσα το Αφεντικό μου

Rebelles
1,5
  • Κωμωδία
  • 2019
  • Διάρκεια: 87 '
  • Αλάν Μοντουί

Μια υπάλληλος εργοστασίου σκοτώνει κατά λάθος το αφεντικό της μπροστά στα έκπληκτα μάτια δύο συναδέλφων της, όταν εκείνος επιχειρεί να τη βιάσει. Ως «επιβράβευση» αρπάζουν τη γεμάτη χρήματα τσάντα του, αγνοώντας σε ποιον πραγματικά ανήκει...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.