Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!

2

Υποψήφια για 9 Σεζάρ αστυνομική κωμωδία, η οποία αφήνει τις ενδιαφέρουσες ιδέες της και τη σπιρτόζα ερμηνεία της Ενέλ να παρασυρθούν από την εύκολη φάρσα.

Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!

Από τα μεγαλύτερα νέα ερμηνευτικά ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά, η Αντέλ Ενέλ («Το Άγνωστο Κορίτσι», «120 Χτύποι το Λεπτό») αποδεικνύει την κλάση της και στην κωμωδία, υποδυόμενη μια πειθαρχημένη αστυνομικό και χήρα μητέρα ενός μικρού αγοριού, η οποία ξεκινάει μια επώδυνα αστεία διαδρομή προς την –προσωπική– απελευθέρωση (το «En Liberté!» του πρωτότυπου τίτλου). Διότι μέχρι πρότινος η Ιβόν πίστευε, όπως όλοι, πως ο συνάδελφος και σύζυγός της Σαντί δεν ήταν παρά ένας ήρωας. Σοκάρεται λοιπόν όταν μαθαίνει ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας διεφ­θαρμένος μπάτσος και αποφασίζει να αποκαταστήσει τις αδικίες του, ξεκινώντας από τον εσφαλμένα φυλακισμένο επί 8 χρόνια Αντουάν.

Η υποψήφια για 9 Σεζάρ αστυνομική κωμωδία του Πιέρ Σαλβαντορί («Οι Κολλημένοι», «Κορίτσι για Σπίτι») προσπαθεί να συνδυάσει κυνηγητά, παρεξηγήσεις, ρομάντζο, σεναριακές ανατροπές και μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες περί συλλογικών μύθων και προσωπικών ευθυνών. Βοηθούσης και της σπιρτόζας Ενέλ τα καταφέρνει κατά στιγμές, όσο όμως περιπλέκεται η πλοκή τόσο περισσότερο παρασύρεται από την εύκολη φάρσα, υιοθετώντας τις απλούστερες και συγκαταβατικότερες –αφηγηματικά, ψυχολογικά, δραματουργικά– λύσεις.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ!

En liberté!
2
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Πιέρ Σαλβαντορί

Η Ιβόν, αστυνομικός που έχει μείνει χήρα με ένα μικρό παιδί, σοκάρεται όταν μαθαίνει πως ο συνάδελφος και σύζυγός της Σαντί δεν ήταν ένας ήρωας, όπως πιστεύουν όλοι, αλλά ένας διεφθαρμένος μπάτσος. Αποφασίζει λοιπόν να αποκαταστήσει τις αδικίες που αυτός διέπραξε, ξεκινώντας από τον εσφαλμένα φυλακισμένο επί 8 χρόνια Αντουάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.