UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

2

Τα κουκλάκια της Hasbro παραδίδουν τραγουδιστικά ελάχιστα αστεία και κινηματογραφικά απλοϊκά μαθήματα υπέρ της διαφορετικότητας.

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

Βετεράνος σκηνοθέτης animation («Σπίριτ: Το Άγριο Άλογο», «Σρεκ 2», «Ζουμπαίος και Ιουλιέτα»), ο Κέλι Άσμπερι αναλαμβάνει να δώσει πνοή στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια των διά­σημων λούτρινων Ασχημογλυκούλικων (UglyDolls) της Hasbro.

Η σεναριακή ιδέα της στηρίζεται πάνω στην «ομορφιά της ατέλειας», μια και στην Ασχημούπολη, την πατρίδα των Ασχημογλυκούλικων και το μέρος όπου ζουν όλες οι ατελείς και παρατημένες κούκλες, επικρατούν η διασκέδαση, ο χορός, το τραγούδι και η αποδοχή. Όταν όμως η περίεργη Μόξι και η παρέα της ανακαλύψουν στην άλλη πλευρά του βουνού την Τελειούπολη, θα διαπιστώσουν πως η τελειότητα συνοδεύεται υποχρεωτικά από σνομπισμό, αβάσταχτη ομοιομορφία και παντελή έλλειψη γουστόζικης έκπληξης.

Όλα αυτά εν είδει προχειροστημένου παιδικού μιούζικαλ (πολλοί σταρ που δανείζουν τη φωνή τους στο πρωτότυπο είναι τραγουδιστές), με ξέπνοο χιούμορ και μια κινηματογραφικά «ξύλινη», μονότονη αφήγηση. Μόνον η κριτική των επιβαλλόμενων –μέσω της μόδας, των ΜΜΕ και των κοινωνικών στερεοτύπων– προτύπων ομορφιάς είναι ενδιαφέρουσα, αν και θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δηκτική.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κίνα, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια

UglyDolls
2
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 87 '
  • Κέλι Άσμπερι

Η Ασχημούπολη είναι η πατρίδα των Ασημογλυκούλικων και το μέρος όπου ζουν όλες οι ατελείς και παρατημένες κούκλες. Ένας αρμονικός, χαρούμενος κόσμος, τον οποίο η περίεργη Μόξι και η παρέα της θα εγκαταλείψουν για να ανακαλύψουν στην άλλη πλευρά του βουνού την Τελειούπολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.