Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ

3,5

Εξωτική περιπέτεια με έξυπνο σενάριο, καλόκαρδο χιούμορ και αντιαποικιακά μηνύματα, μία από τις καλύτερες παραγωγές του στούντιο Laika («Coraline», «Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές»).

Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ

Storyboard artist στη «Νεκρή Νύφη» και το «Coraline», κατόπιν σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «ParaNorman», ο μόνιμος συνεργάτης του στούντιο Laika («Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές») Κρις Μπάτλερ αναλαμβάνει τώρα να γράψει και να σκηνοθετήσει μια «φωτεινότερη» και πιο εύληπτη παραγωγή σε σχέση με τα όσα έχει συνηθίσει η τολμηρή εταιρεία animation.

Αντλώντας έμπνευση από τον Ιούλιο Βερν, τους «Θησαυρούς του Σολομώντα» και τον «Χαμένο ορίζοντα», μας συστήνει τον μεγαλύτερο κυνηγό μυθικών τεράτων στον κόσμο, τον σερ Λάιονελ Φροστ, και την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου – την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας. Η έκπληξή του όμως θα είναι μεγάλη όταν τον συναντήσει και μάθει πως... αυτός του έγραψε το γράμμα που αποκάλυπτε την ύπαρξή του.

Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ - εικόνα 1

Ο Μπάτλερ μένει πιστός στα στάνταρντ μιας εξωτικής περιπέτειας με καλόκαρδο χιούμορ και διασκεδαστικούς χαρακτήρες. Ακολουθώντας το έξυπνο σενάριό του, αφηγείται με νεύρο, σκηνοθετεί επιδέξια και φυτεύει κάθε τόσο εύστοχα αντιρατσιστικά, φεμινιστικά και αντιαποικιακά μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2019. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ

Missing Link
3,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 94 '
  • Κρις Μπάτλερ

Ο σερ Λάιονελ Φροστ είναι ο μεγαλύτερος κυνηγός μυθικών τεράτων στον κόσμο κι έχει επιτέλους βρει την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου, την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.