Επίθεση στη Βομβάη

1,5

Αγωνιώδες θρίλερ καταιγιστικού ρυθμού, μελοδραματικών κλισέ και σεναριακής αφέλειας, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Επίθεση στη Βομβάη

Πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ελληνικής καταγωγής Αυστραλού βραβευμένου μικρομηκά Άντονι Μάρας (ξάδερφος της Ελευθερίας Αρβανιτάκη!), η «Επίθεση στη Βομβάη» έρχεται και αυτή να προστεθεί στην καινούργια μόδα των τρομοκρατικών θρίλερ που βασίζονται σε αληθινά περιστατικά (από τη «Μέρα των Ηρώων» στο «Bel Canto» και το «22 July» του Πολ Γκρίνγκρας). Αφορά τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2008 στη Βομβάη, όταν η πόλη δέχτηκε μια σειρά δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές. Ανάμεσά τους και η εισβολή τεσσάρων οπλοφόρων στο πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace», οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η ανηλεής δράση τους και η απελπισμένη προσπάθεια προσωπικού κι ενοίκων να σωθούν αποτυπώνεται μέσα από μια αφελή σεναριακή ιστορία, αφηγημένη με καταιγιστικό ρυθμό και καλοκουρδισμένο σασπένς. Τι να το κάνεις όμως, όταν οι χαρακτήρες είναι αφόρητα σχηματικοί, τα μελοδραματικά κλισέ πέφτουν βροχή και η ινδική πραγματικότητα παρουσιάζεται κατοικημένη είτε από ηλίθιους τρομοκράτες είτε από αφοσιωμένους μέχρι θανάτου υπηρέτες των προνομιούχων λευκών;

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Επίθεση στη Βομβάη

Hotel Mumbai
1,5
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 125 '
  • Άντονι Μάρας

Τον Νοέμβριο του 2008 μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει τη Βομβάη. Ανάμεσά τους και η εισβολή τεσσάρων οπλοφόρων στο πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace», οι οποίοι πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.