Scopophilia

2

Ένα γυρισμένο φτηνά computer screen film με αρκετές σεναριακές ευκολίες και ερασιτεχνικές ερμηνείες, αλλά γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα που του προσδίδουν μια στοιχειώδη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Scopophilia

Κινηματογραφικό είδος που ξεκίνησε από το «The Collingswood Story» του 2006 και έγινε μόδα με το «Unfriended» του 2014, το computer screen film είναι αφενός μια ιδέα βγαλμένη από τη μοντέρνα διαδικτυακή πραγματικότητα του Millennium, αφετέρου προσφέρει τη δυνατότητα να γυριστεί κάτι αξιόλογο με τον ελάχιστο προϋπολογισμό. Γιατί όλα όσα βλέπουμε εδώ εξελίσσονται στην οθόνη ενός υπολογιστή, τρικ που μέχρι στιγμής έχουν εκμεταλλευτεί αποκλειστικά μια σειρά θρίλερ, με την ελληνική πρωτιά να ανήκει στο «Scopophilia».

Η σκοποφιλία (ηδονοβλεψία ή οφθαλμολαγνεία) είναι ο τίτλος του διδακτορικού που προσπαθεί να τελειώσει ο Αρτέμης, φοιτητής ο οποίος θα γίνει μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου μιας κοπέλας. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα μπει στο στόχαστρο του serial killer, σε ένα γυρισμένο με λιγοστά μέσα θριλεράκι – άσκηση ύφους που δεν μπορεί να αποφύγει τις ερασιτεχνικές ερμηνείες και τις σεναριακές (και καταγγελτικές, όπως η κοινωνική… σκοποφιλία) ευκολίες. Διαθέτει όμως γνώση του είδους και αφηγηματική ικανότητα οι οποίες του προσδίδουν μια στοιχειώδη για τα ελληνικά στάνταρντ, καλοδεχούμενη κινηματογραφική ευπρέπεια.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 70'.

Περισσότερες πληροφορίες

Scopophilia

2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 70 '
  • Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου

Ένας φοιτητής που προσπαθεί να τελειώσει το διδακτορικό του γίνεται μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση μπαίνει στο στόχαστρο του δράστη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.