Εγώ, η Όλγα

2

Η ελκυστική ασπρόμαυρη φωτογραφία και η εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας δεν αποζημιώνουν για τη φτωχή αφήγηση και την έλλειψη σκηνοθετικών ιδεών.

Εγώ, η Όλγα

Tη 10η Ιουλίου 1973, στην Πράγα, μια γυναίκα έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς. Μέχρι τότε η 22χρονη οδηγός Όλγκα Χεπνάροβα είχε βιώσει χρόνια εξευτελισμού και απόρριψης από τους συγγενείς και τις ερωτικές της συντρόφους, ενώ αντιμετώπιζε δισεπίλυτα ψυχολογικά προβλήματα.

Οι σκηνοθέτες Πετρ Κάζντα και Τόμας Βάινρεμπ εμβαθύνουν στην περίπλοκη ψυχοσύνθεση της Χεπνάροβα, τη σεξουαλική της καταπίεση και την άτεγκτη κοινωνία στην οποία μεγάλωσε, σκαλίζουν όμως μόνο την επιφάνεια. Ο θεατής γοητεύεται εύκολα από τα ελκυστικά ασπρόμαυρα πλάνα και την εντυπωσιακή –αν και αρχικά επιτηδευμένη– ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Μιχαλίνα Ολσζάνσκα, απουσιάζουν όμως το ουσιαστικό σχόλιο, η σκηνοθετική δύναμη και η αφηγηματική πληρότητα που θα έκαναν την ταινία να διαπεράσει την οθόνη.

Τσεχία, Πολωνία. 2016. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FILMBOY PICTURES

Περισσότερες πληροφορίες

Εγώ, η Όλγα

I, Olga / Já, Olga Hepnarová
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Πετρ Κάζντα & Τόμας Βέινρεμπ

Η ιστορία της Όλγκα Χεπνάροβα, η οποία το 1973, στην Πράγα, έπεσε με το φορτηγάκι της –αναίτια– πάνω σε 25 περαστικούς και σκότωσε οκτώ από αυτούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.