Γουίλι

1,5

Υπερβολικά παιδικό, απλούστατο στο σχεδιασμό του κι εύκολα προβλέψιμο animation με… ολοφάνερες εμπνεύσεις («Αυτοκίνητα») και αυτονόητο target group.

Γουίλι

Μουσικός, ηθοποιός, ειδικός των εφέ και σκηνοθέτης, ο Μαλαισιανός Γιού­σρι Αμπντούλ Χαλίμ είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι του «Γουίλι», της ασιατικής απάντησης στα «Αυτοκίνητα» της Pixar. Οι δύο ταινίες μοιράζονται πολλά κοινά και κυρίως τον ατίθασο, φιλόδοξο αλλά καλόκαρδο ήρωά τους. «Ξαδερφάκι» του Κεραυνού ΜακΚουίν, λοιπόν, ο Γουίλι είναι ένα έξυπνο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έπειτα από ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη στον άξονα, δουλεύει ως ταξί.

Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα, σε ένα υπερβολικά παιδικό, απλούστατο στο σχεδιασμό του κι εύκολα προβλέψιμο animation με... ολοφάνερες εμπνεύσεις και αυτονόητο target group.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μαλαισία, Μαλδίβες. 2018. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Γουίλι

Wheely
1,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ

Ο Γουίλι είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη, δουλεύει ως ταξί. Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.