Ο Γκριντς

2,5

Φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του γνωστότερου ίσως παραμυθιού του Δρα Σους, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο Γκριντς

Η κινηματογραφική γνωριμία μας με τον Γκριντς, τον διασημότερο ήρωα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δρα Σους ή Τεντ Γκέιζελ («Λόραξ», «Χόρτον»), έγινε το 2000 με τον «Κατεργάρη των Χριστουγέννων», στον οποίο ο Τζιμ Κάρεϊ υποδυόταν τον πράσινο και τριχωτό ήρωα που μισεί τα Χριστούγεννα κι επιχειρεί να τα κλέψει από τους χαρωπούς κατοίκους του διπλανού του χωριού.

Ως καρτούν πλέον, ο Γκριντς επιστρέφει τώρα το ίδιο κυνικός και μισάνθρωπος, απομονωμένος σε μια σπηλιά μαζί με τον πιστό σκύλο του Μαξ (μια επιτυχημένη κωμική νότα). Και όταν το Χούβιλ ανακοινώσει πως φέτος θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με… τριπλή επισημότητα, το σχέδιο κλοπής των δώρων και του καλοσυνάτου πνεύματος που τα συνοδεύει μπαίνει μπροστά, σε μια φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του διδακτικού παραμυθιού, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Απλή, φαρσική και προβλέψιμη, μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Τιμ Μπάρτον και τον ευφάνταστα σκοτεινό «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΗΠΑ, Κίνα. 2018. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γκριντς

The Grinch
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 86 '
  • Γιάροου Τσένι

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.