Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια

2

Ο «Καρυοθραύστης» των Χόφμαν και Τσαϊκόφσκι γίνεται άλλο ένα ντισνεϊκό παραμύθι για το έφηβο θηλυκό κοινό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με (άλλη) μια αληθινή πριγκίπισσα.

Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια

Κλασικό παραμύθι του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, με έτοιμη μουσική από τον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (για το ομώνυμο μπαλέτο του), ο «Καρυοθραύστης» άργησε παραδόξως να δεχτεί τις κινηματογραφικές περιποιήσεις της Disney, η οποία εμπνέεται από την πασίγνωστη ιστορία και με μετρημένες αλλαγές μάς την ξανασερβίρει ως χριστουγεννιάτικη φαντασμαγορική φαντασία.

Η αρχή της βρίσκεται στο Λονδίνο των τελών του 18ου αιώνα, όπου η έφηβη Κλάρα προσπαθεί να συμβιβαστεί με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. Έτσι, ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της και αναζητώντας ένα μυστηριώδες κλειδί, η θαρραλέα και πανέξυπνη νεαρή θα βρεθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο με τέσσερα βασίλεια, τον οποίο πρέπει να σώσει από την παντοδύναμη και κακόβουλη Κόκκινη Μητέρα. Την περιμένουν οι πολύχρωμες, ψηφιακά σκηνογραφημένες, χαριτωμένες, πολιτικά ορθές και διδακτικές περιπέτειες ακόμη ενός ντισνεϊκού μύθου για το έφηβο θηλυκό κοινό, στον οποίο κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με (άλλη) μια αληθινή πριγκίπισσα.

Προβάλλεται με υπότιτλους, μεταγλωττισμένο και σε 3D.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια

The Nutcracker and the Four Realms
2
  • Φαντασίας
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τζέιμς Χάουαρντ

Ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της μητέρας της και αναζητώντας ένα μυστηριώδες κλειδί, η νεαρή Κλάρα θα βρεθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο, τον οποίο πρέπει να σώσει από την παντοδύναμη και κακόβουλη Κόκκινη Μητέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.