Alpha

2

Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

Alpha

Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

Alpha - εικόνα 1

Αν θέλετε να μάθετε πώς ο σκύλος έγινε ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, το «Alpha» έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει. Εντελώς απλοϊκή και προσαρμοσμένη στο σύγχρονο νεανικό κοινό (ο προϊστορικός ήρωας μοιάζει περισσότερο με Νεοϋορκέζο φοιτητή και κάνει μπάνιο με... μαγιό), μας ταξιδεύει πριν από 20.000 χρόνια και στον ευρωπαϊκό Βορρά της λίθινης εποχής.

Εκεί ένας πρωτόβγαλτος κυνηγός τραυματίζεται, πέφτει σε ένα βαθύ γκρεμό κι εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στην ερημιά, καθώς θεωρείται νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιζήσει και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής με τη βοήθεια ενός μοναχικού λύκου.

Alpha - εικόνα 2

Για πρώτη φορά χωρίς τον αδερφό του Άλεν, ο Άλμπερτ Χιούζ («Επισκέπτης Από την Κόλαση», «Ο Εκλεκτός») υπηρετεί σκηνοθετικά μια προσεγμένη παραγωγή, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει ένα παλιομοδίτικο, οικογενειακής λογικής θέαμα με μια μοντέρνα, πιο αιχμηρή αφήγηση.

Έτσι, ποντάροντας στη φαντασμαγορική «φυσική» σκηνογραφία, στη διαχρονικά συναισθηματική ιστορία και στο συμπαθές πρωταγωνιστικό δίδυμο παρά στην ιστορική ακρίβεια και την κινηματογραφική ευρηματικότητά του, το «Alpha» καταλήγει σε κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpha

2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 96 '
  • Άλμπερτ Χιούζ

Στη λίθινη εποχή ένας νεαρός κυνηγός τραυματίζεται κι εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στην ερημιά, καθώς θεωρείται νεκρός. Εκείνος όμως καταφέρνει να επιζήσει και να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι επιστροφής με τη βοήθεια ενός μοναχικού λύκου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.