Η Καλόγρια

0,5

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια

Ιστορικές ανακρίβειες και σεναριακές αστοχίες βρίσκουν το ταίρι τους σε αυτό το σκηνοθετικά μετέωρο spin off της ταινίας «Κάλεσμα 2», που εξελίσσεται σε ένα φτωχό b-movie με ύφος παρωδίας.

Η Καλόγρια - εικόνα 1

Αν η δαιμονική καλόγρια από το «Κάλεσμα 2» έχει στοιχειώσει κι εσάς, ήρθε η ώρα να μάθετε την προϊστορία της... Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Ρουμανία του ’50, όταν η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μια απομονωμένη μονή υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή.

Έχοντας ως δραματουργικό άλλοθι τους ανατριχιαστικούς μύθους που αφορούν τη μονή Κέρτσα, όπου διαδραματίζεται η ταινία, ο σεναριογράφος των δύο «Annabelle» Γκάρι Ντάουμπερμαν αδιαφορεί για τα πραγματικά γεγονότα. Για το ότι λ.χ. η καθολική εκκλησία της Ρουμανίας είχε ενσωματωθεί στην ορθόδοξη με απόφαση του κομμουνιστικού καθεστώτος και άρα ήταν αδύνατες η λειτουργία μιας μονής και η αποστολή οποιου­δήποτε από το Βατικανό στη χώρα, καθώς θεωρούνταν εθνικός εχθρός.

Ακόμη κι αν παραβλεφθεί αυτή η αστοχία όμως, ο εκκωφαντικά απών σκηνοθέτης Κόριν Χάρντι φροντίζει η ταινία να εξελιχτεί σε φτωχό b-movie, με τις διάσπαρτες χιουμοριστικές πινελιές να εκτινάσσονται ενοχλητικά, δίνοντας έτσι στη δράση ύφος αθέλητης παρωδίας.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καλόγρια

The Nun
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 118 '
  • Κόριν Χάρντι

Η αυτοκτονία μιας καλόγριας σε μοναστήρι της Ρουμανίας υποχρεώνει το Βατικανό να στείλει εκεί έναν έμπειρο ιερέα και μια ασκούμενη μοναχή για να διερευνήσουν την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.