Ημέρες του Έρωτα

3,5

Μια γλυκιά κωμωδία με δύο σπουδαίους πρωταγωνιστές, οι οποίοι έχουν τρομερή χημεία μεταξύ τους και αναδίνουν έναν ατόφιο ρομαντισμό που σπανίζει πλέον.

Ημέρες του Έρωτα

Μια γλυκιά κωμωδία με δύο σπουδαίους πρωταγωνιστές, οι οποίοι έχουν τρομερή χημεία μεταξύ τους και αναδίνουν έναν ατόφιο ρομαντισμό που σπανίζει πλέον.

Ημέρες του Έρωτα - εικόνα 1

Ο Τζουζέπε ντε Σάντις ήταν ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του ιταλικού νεο­ρεαλισμού, ο οποίος μάλιστα έφτασε δύο φορές στις υποψηφιότητες των Όσκαρ («Πικρό Ρύζι», «The Year Long Road»). Εδώ γυρίζει μια γλυκιά κωμωδία με πρωταγωνιστές τους σπουδαίους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Μαρίνα Βλαντί, που έθεσε τις βάσεις για τα κωμικά αριστουργήματα της commedia all’italiana.

Οι δυο τους ενσαρκώνουν ένα φτωχό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει σε χωριό και θέλει να παντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις των συγγενών. Η χημεία μεταξύ των ηθοποιών και οι αυθεντικά γραμμένοι χαρακτήρες φωτίζουν τα προβλήματα αλλά και την αγνότητα των ανθρώπων της μεταπολεμικής Ιταλίας, ενώ το αβίαστο χιούμορ και οι παθιασμένες αντιδράσεις των Μαστρογιάνι - Βλαντί αναδίνουν έναν ατόφιο ρομαντισμό που πλέον σπανίζει.

Ιταλία, Γαλλία. 1954. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ημέρες του Έρωτα

Giorni d'amore / Days of Love
3,5
  • Ρομαντική Κωμωδία
  • 1954
  • Διάρκεια: 98 '
  • Τζουζέπε Ντε Σάντις

Σε ένα ιταλικό χωριό ένα φτωχό ζευγάρι, βαθιά ερωτευμένο, είναι αποφασισμένο να παντρευτεί παρά τις αντιρρήσεις των συγγενών και τις οικονομικές δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.