Ανεκπλήρωτος Γάμος

1,5

Οι ανασφάλειες και οι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια πάνω στο γαμήλιο κρεβάτι, σε ένα αγγλικό ερωτικό δράμα χωρίς εσωτερική ένταση και το απαραίτητο σεναριακό βάθος.

Ανεκπλήρωτος Γάμος

Οι ανασφάλειες και οι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια πάνω στο γαμήλιο κρεβάτι, σε ένα αγγλικό ερωτικό δράμα χωρίς εσωτερική ένταση και το απαραίτητο σεναριακό βάθος.

Ανεκπλήρωτος Γάμος - εικόνα 1

Λίγες ώρες μετά τη γαμήλια τελετή δύο ερωτευμένοι νιόπαντροι φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο του Σέσιλ Μπιτς, κοντά­ στο Μπόρνμουθ, για το μήνα του μέλιτος. Σε αυτό το ειδυλλιακό βρετανικό τοπίο των ’60s ξεδιπλώνονται οι ανασφάλειες και τα απωθημένα δύο ανθρώπων που πρέπει να ενηλικιωθούν απότομα, με τον έναν να βρίσκεται πλέον σωματικά και ψυχικά «γυμνός» απέναντι στον άλλον.

Από αυτήν τη μεταφορά του μυθιστορήματος­ «Στην ακτή» του Ίαν ΜακΓιούαν στη μεγάλη οθόνη –από τον κινηματογραφικά άπειρο Ντόμινικ Κουκ– λείπουν σίγουρα η εσωτερική ένταση και το απαραίτητο σεναριακό βάθος. Τα σερί φλας μπακ «σπάνε» τη αφηγηματική συνοχή, η φωτογραφία των εσωτερικών χώρων διαθέτει έντονη τηλεοπτική αισθητική, ενώ οι χαρακτήρες μοιάζουν μετέωροι και αλλοπρόσαλλοι, με τις (υπερβολικές) συμπεριφορές τους να μη βρίσκουν τα απαραίτητα αιτιολογικά πατήματα, σε μια εν πολλοίς «ανεκπλήρωτη» ερωτική ιστορία. Και σίγουρα η ερμηνευτική ποιότητα της Σέρσια Ρόναν δεν αρκεί για να σώσει ένα προβληματικό κινηματογραφικό πάντρεμα...

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανεκπλήρωτος Γάμος

On Chesil Beach
1,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 110 '
  • Ντόμινικ Κουκ

Λίγες ώρες μετά τη γαμήλια τελετή δύο ερωτευμένοι νιόπαντροι φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο του Σέσιλ Μπιτς, κοντά στο Μπόρνμουθ, για το μήνα του μέλιτος. Σε αυτό το ειδυλλιακό βρετανικό τοπίο των ’60s ξεδιπλώνονται οι ανασφάλειες και τα απωθημένα δύο ανθρώπων που πρέπει να ενηλικιωθούν απότομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λάνθιμος, ο Κόπολα και όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών

Ανακαλύψτε τις δέκα ταινίες που δε βλέπουμε την ώρα να ανακαλύψουμε στην Κρουαζέτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/05/2024

Tο πολύτιμο έργο του Γιώργου Τασιούλα στο Comicdom CON Athens 2024

Μέρος του πολυποίκιλου και εντυπωσιακού έργου του αναδεικνύεται στην έκθεση "Το Σύμπαν του Tass" που συνοδεύεται από τη δίγλωσση (ελληνικά/αγγλικά) έκδοση "The Tass Book | The Art of Storyboard".

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".