7 Μέρες στο Έντεμπε

2

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση.

7 Μέρες στο Έντεμπε

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

7 Μέρες στο Έντεμπε - εικόνα 1

Το 1976 μια ομάδα αεροπειρατών –δύο εκ των οποίων Γερμανοί– κατέλαβε αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων από το Ισραήλ που μάχονταν για την απελευθέρωση της Λωρίδας της Γάζας. Η κίνησή τους προκάλεσε το σχεδιασμό από πλευράς Ισραήλ μιας ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης των επιβατών, που καθήλωσε τον πλανήτη.

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ συνεργάζονται για να μεταφέρουν αυτήν τη δραματική αληθινή ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Τα πολιτικά πιστεύω των ηρώων όμως χάνουν γρήγορα κάθε ουσία εξαιτίας της εφηβικής ανωριμότητας με την οποία προσλαμβάνουν την ιδεολογία τους οι υποτονικοί Ντάνιελ Μπρουλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Το δημιουργικό δίδυμο Παντίλα - Μπερκ αποφεύγει να σχολιάσει πολιτικά τη δράση των αεροπειρατών και, αντ’ αυτού, παραδίδει μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού. Αυτό το χαμηλότονο εναέριο δράμα πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο, που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο.


Αγγλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Μέρες στο Έντεμπε

7 Days in Entebbe
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 107 '
  • Χοσέ Παντίλα

Το καλοκαίρι του 1976 μια ομάδα αεροπειρατών καταλαμβάνει αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Ισραήλ, όταν οι αρχές της χώρας αποφασίζουν το σχεδιασμό μια ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".