Με Αγάπη, Τζούλιετ

2

Έρωτες, προδοσίες, κρυμμένα πάθη και ένοχα μυστικά αποκαλύπτονται με γλυκόπικρο, μα εντελώς συμβατικό τρόπο σ’ ένα καθωσπρέπει ιστορικό δράμα βρετανικής τηλεοπτικο-μυθιστορηματικής κοπής.

Με Αγάπη, Τζούλιετ

Έρωτες, προδοσίες, κρυμμένα πάθη και ένοχα μυστικά αποκαλύπτονται με γλυκόπικρο, μα εντελώς συμβατικό τρόπο σ’ ένα καθωσπρέπει ιστορικό δράμα βρετανικής τηλεοπτικο-μυθιστορηματικής κοπής.

Με Αγάπη, Τζούλιετ - εικόνα 1

Δεν είναι μόνο το βρετανικό άγγιγμα, η θηλυκή πρωταγωνίστρια και η ιδέα πως το βιβλίο φέρνει κοντά τους ανθρώπους που κάνει την τελευταία ταινία του Μάικ Νιούελ («Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία») και το πρόσφατο «Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» να μοιάζουν τόσο πολύ. Είναι κυρίως ο στρωτός, ελάχιστα απαιτητικός κι ακαδημαϊκός αφηγηματικός τρόπος με τον οποίο επιλέγουν και τα δυο φιλμ να κινηματογραφήσουν ένα ελαφρύ κοινωνικό δράμα εποχής, βασισμένο σε λογοτεχνικό έργο.

Η «Λέσχη λογοτεχνίας και πίτας από πατατόφλουδες του Γκέρνσεϊ», όπως θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον τίτλο του μυθιστορήματος της Μέρι Αν Σάφερ, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της γραμμένη σε επιστολική μορφή και εμπνέεται από γεγονότα που συνέβησαν στο μικρό νησί της Μάγχης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Σάφερ δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει τη μυθοπλαστική μεταγραφή τους (πέθανε το 2008), η οποία πήρε την οριστική της μορφή με τη βοήθεια της ανιψιάς της Άνι Μπάρροους, εκδόθηκε και έγινε μπεστ σέλερ.

Με Αγάπη, Τζούλιετ - εικόνα 2

Σ’ αυτήν μια νεαρή συγγραφέας που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο, πρόσφατα αρραβωνιασμένη μ’ έναν Αμερικανό στρατιωτικό, αναπτύσσει αναπάντεχες σχέσεις με τους κατοίκους του Γκέρνσεϊ, όταν ταξιδεύει ως εκεί για να γνωρίσει τη λέσχη τους. Αποφασίζει να γράψει την ιστορία τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, μα όλα περιπλέκονται καθώς έρωτες, προδοσίες, κρυμμένα πάθη και ένοχα μυστικά αποκαλύπτονται μέσα από έναν προβλέψιμο συνδυασμό γλυκού συναισθηματισμού και πικρού ρεαλισμού. Η σκληρότητα της μοίρας (συνδεδεμένη με τους ναζί και τον πόλεμο) δεν μπορεί να τα βάλει όμως με τη θέρμη των ειλικρινών και ευγενών ανθρώπινων συναισθημάτων (συνδεδεμένα με ένα λυτρωτικό love story), σ’ ένα ακόμα καθωσπρέπει ιστορικό δράμα βρετανικής τηλεοπτικο-μυθιστορηματικής κοπής.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Με Αγάπη, Τζούλιετ

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 124 '
  • Μάικ Νιούελ

Μια νεαρή συγγραφέας που ζει στο μεταπολεμικό Λονδίνο αναπτύσσει αναπάντεχες σχέσεις με τους κατοίκους του απομονωμένου νησιού Γκέρνσεϊ, όταν αποφασίζει να γράψει την ιστορία τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.