Το Χρονικό Μιας Αγάπης

3,5

Ήδη από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το οποίο είναι σεναριακά εμπνευσμένο από το «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές», ο Αντιονιόνι φανερώνει την αφηγηματική του κομψότητα και τις υπαρξιακές του ανησυχίες, προχωρώντας το ιταλικό σινεμά ένα βήμα μακρύτερα από το νεορεαλισμό.

Το Χρονικό Μιας Αγάπης

Ήδη από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το οποίο είναι σεναριακά εμπνευσμένο από το «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές», ο Αντιονιόνι φανερώνει την αφηγηματική του κομψότητα και τις υπαρξιακές του ανησυχίες, προχωρώντας το ιταλικό σινεμά ένα βήμα μακρύτερα από το νεορεαλισμό.

Το Χρονικό Μιας Αγάπης - εικόνα 1

Στα 38 του χρόνια ο πρώην κριτικός κινηματογράφου, σεναριογράφος και ντοκιμαντερίστας Μικελάντζελο Αντονιόνι υπογράφει την πρώτη του μεγάλου μήκους μυθοπλαστική ταινία, η οποία επιχειρεί να προχωρήσει τον ιταλικό κινηματογράφο ένα βήμα μακρύτερα από το νεορεαλισμό. Σεναριακά εμπνευσμένη από το «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές», ακολουθεί έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος κατ’ εντολήν ενός βιομηχάνου ερευνά το παρελθόν της νεαρής και όμορφης συζύγου του. Εκείνη έχει ξανασυναντήσει κρυφά έναν παλιό εραστή της και η κοινή προσπάθειά τους να απαλλαγούν από το παρελθόν τους δίνει την ευκαιρία στον Αντονιόνι να περιγράψει με αφηγηματική κομψότητα έναν κόσμο αλλοτρίωσης, παγιδευμένο κοινωνικά και υπαρξιακά. Προβληματικές στις οποίες θα επανέλθει σε όλη τη φιλμογραφία του, η οποία θα επηρεάσει καταλυτικά το μοντέρνο σινεμά.

Α/Μ. Ιταλία. 1950. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χρονικό Μιας Αγάπης

Cronaca di un Amore
3,5
  • Δραματική
  • 1950
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ένας βιομήχανος αναθέτει σε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ να μάθει για το παρελθόν της νεαρής και όμορφης συζύγου του, που έχει ξανασυναντήσει κρυφά έναν παλιό εραστή της με τον οποίο τη συνδέει ένα σκοτεινό μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.