Με Αγάπη, Σάιμον

2,5

Ρομαντική κομεντί με μοντέρνο ύφος και διάθεση για εναλλακτική διαδρομή προς την ενηλικίωση, πιστή όμως σε όλα τα ζαχαρωμένα κλισέ.

Με Αγάπη, Σάιμον

Ρομαντική κομεντί με μοντέρνο ύφος και διάθεση για εναλλακτική διαδρομή προς την ενηλικίωση, πιστή όμως σε όλα τα ζαχαρωμένα κλισέ που ωραιοποιούν τις χολιγουντιανές ερωτικές ιστορίες.

Με Αγάπη, Σάιμον - εικόνα 1

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 2018 και αυτή να είναι η δεύτερη χρονιά προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, το Χόλιγουντ όμως βρίσκεται ακόμη στην εποχή Ομπάμα. Κάτι όχι απαραίτητα κακό, με την έννοια πως οι φιλελεύθερες πεποιθήσεις δίνουν ευκολότερα διέξοδο σε ιδέες οι οποίες υπερασπίζονται μαχητικά –έως και κραυγαλέα– τη διαφορετικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδόν πάντα με πολιτικά ορθό τρόπο. Και με μια συνταγογραφημένη κινηματογραφική φόρμουλα όταν μιλάμε για ταινίες είδους, όπως μια ρομαντική κομεντί σαν το «Με Αγάπη, Σάιμον». Αυτή είναι η ιστορία ενός ευαίσθητου 17χρονου, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν πως είναι γκέι. Όταν το ανακαλύπτει ένας συμμαθητής του, διαβάζοντας τα μέιλ που ανταλλάσσει με έναν ανώνυμο συνομήλικό του που έχει ερωτευτεί, αρχίζει να τον εκβιάζει. Ο Σάιμον κάνει τα πάντα για να μη μαθευτεί η αλήθεια, καταλαβαίνει όμως πως αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να την αντιμετωπίσει δημόσια.

Με Αγάπη, Σάιμον - εικόνα 2

Αποτυπώνοντας τα άγχη περί σεξουαλικής και όχι μόνον ταυτότητας μιας ολόκληρης γενιάς, η ψυχολόγος Μπέκι Αλμπερτάλι γνώρισε το 2012 μεγάλη εκδοτική επιτυχία με το πικάντικα γραμμένο μυθιστόρημα «Simon vs. the Homo sapiens agenda». Μέσα από τις σελίδες της, τις οποίες διασκευάζουν σεναριακά οι τηλεοπτικοί Ελίζαμπεθ Μπέργκερ - Άιζακ Άπτακερ, η ενηλικίωση παρουσιάζεται σαν μια επώδυνη μεν, χαριτωμένη δε περιπέτεια, σε μια σύγχρονη Αμερική έτοιμη να αγκαλιάσει παθιασμένα τη δια­φορετικότητα. Τα διαρκή εμπόδια που βρίσκει μπροστά του ο Σάιμον στην προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί, πέρα από διασκεδαστικά, αποδεικνύονται τελικά –δραματική αδεία– διογκωμένα και περισσότερο ψυχολογικού παρά κοινωνικού (και πρακτικού) τύπου.

Προτού καν φτάσουμε στους γεμάτους εξωπραγματική κατανόηση γονείς, το περιβάλλον του ήρωά μας δεν είναι παρά μια φιλελεύθερη όαση έτοιμη να εξοστρακίσει οποιαδήποτε... τραμπική –φαλλοκρατική, σεξιστική και μισαλλόδοξη– συμπεριφορά, σε μια κομεντί με μοντέρνο, πολιτικά προοδευτικό ύφος και διά­θεση για εναλλακτική διαδρομή προς τον αληθινό μας εαυτό, πιστή όμως σε όλα τα (ακόμη και σκηνοθετικά) φωτεινά κλισέ που ωραιοποιούν τις χολιγουντιανές ερωτικές ιστορίες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Με Αγάπη, Σάιμον

Love, Simon
2,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Γκρεγκ Μπερλάντι

Ο 17χρονος Σάιμον δεν έχει πει σε κανέναν το μυστικό του: είναι γκέι. Όταν το ανακαλύπτει ένας συμμαθητής του, καταλαβαίνει πως, παρά τις προσπάθειές του, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει δημόσια την αλήθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".