Ταξίδι Αναψυχής

2

Δύο έμπειροι ερμηνευτές δίνουν σπίθες ζωντάνιας και συγκίνησης σε ένα προγραμματισμένα γλυκόπικρο, προβλέψιμα κωμικό κι εκβιαστικά μελοδραματικό road movie από τον σκηνοθέτη της «Τρελής Χαράς».

Ταξίδι Αναψυχής

Έπειτα από πενήντα χρόνια κοινής ζωής, ο Τζον και η Έλα αποφασίζουν να κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι. Αν κι εκείνος πάσχει από Αλτσχάιμερ, επιβιβάζονται στο τροχόσπιτό τους και, χωρίς να ειδοποιήσουν τα παιδιά τους, ξεκινούν από τη Μασαχουσέτη για τη Φλόριντα. Δύο έμπειροι ερμηνευτές δίνουν σπίθες ζωντάνιας και συγκίνησης σε ένα προγραμματισμένα γλυκόπικρο, προβλέψιμα κωμικό κι εκβιαστικά μελοδραματικό road movie από τον σκηνοθέτη της «Τρελής Χαράς».

Ταξίδι Αναψυχής - εικόνα 1

Δουλεύοντας πάνω σε αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά μοντέλα, με τους χαρακτήρες σε πρώτο­ πλάνο και πάντα φιλικός προς τον θεατή, ο Ιταλός Πάολο Βιρτζί («Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο», «Η Τρελή Χαρά») είναι ένας σεναριογράφος και σκηνοθέτης παλαιάς κοπής. Ακολουθεί πιστά τους βασικότερους σεναριακούς κανόνες και τις συνταγές κάθε κινηματογραφικού είδους, ενώ στηρίζει πολλά στις ερμηνευτικές επιδόσεις των πρωταγωνιστών, ακριβώς όπως και στο γυρισμένο στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ «Ταξίδι Αναψυχής». αυτό που αποφασίζουν να κάνουν ο Τζον και η Έλα έπειτα από πενήντα χρόνια κοινής ζωής.

Αν κι εκείνος πάσχει από Αλτσχάιμερ, επιβιβάζονται στο τροχόσπιτό τους και, χωρίς να ειδοποιήσουν τα παιδιά τους, ξεκινούν από τη Μασαχουσέτη για τη Φλόριντα. Μέσα από ένα κολάζ σύντομων επεισοδίων, τα οποία από την κωμωδία γλιστρούν σταδιακά προς το δράμα­, δύο έμπειροι ερμηνευτές (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα η Έλεν Μίρεν) δίνουν σπίθες ζωντάνιας και συγκίνησης σε ένα προγραμματισμένα γλυκόπικρο, προβλέψιμα κωμικό κι εκβιαστικά μελοδραματικό road movie. Από αυτά που το Χόλιγουντ προσπαθεί να μας πείσει πως είναι βγαλμένα από την αληθινή ζωή...

Ιταλία, Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι Αναψυχής

The Leisure Seeker
2
  • Κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 112 '
  • Πάολο Βίρτζι

Έπειτα από πενήντα χρόνια κοινής ζωής, ο Τζον και η Έλα αποφασίζουν να κάνουν ένα τελευταίο ταξίδι. Αν κι εκείνος πάσχει από Αλτσχάιμερ, επιβιβάζονται στο τροχόσπιτό τους και, χωρίς να ειδοποιήσουν τα παιδιά τους, ξεκινούν από τη Μασαχουσέτη για τη Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".