Απάτη σε Μαύρο Φόντο

2,5

Κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Αντουάν Ροκά δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος την οικολογική… ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνει μια μεγαλειώδη απάτη, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις, στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection, η οποία δραματοποιείται ως κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ.

Απάτη σε Μαύρο Φόντο - εικόνα 1

Παντρεμένος με την κόρη ενός Εβραίου εκατομμυριούχου ο οποίος τον περιφρονεί, ο Αντουάν Ροκά αγωνίζεται μόνος του για να σώσει τη χρεωμένη επιχείρησή του. Μαθαίνοντας τυχαία για ένα νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά τις εκπομπές ρύπων CO2 δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος τη διακρατική απόδοση ΦΠΑ στήνει μια μεγαλειώδη απάτη κλοπής ευρωπαϊκών κονδυλίων, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις, φυσικά, στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection, η οποία θυμίζει σενάριο σκορσεζικής ταινίας.

Πρώην αστυνομικός που έγινε ηθοποιός και κατόπιν σεναριογράφος («Λάθος στο Λάθος») και σκηνοθέτης («36 Quai des Orfèvres», «Les Lyonnais»), ο Ολιβιέ Μαρσάλ τη δραματοποιεί ως κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ. Δεν προσπαθεί, ευτυχώς, να μιμηθεί τον μετρ και δεν μπλέκει με περίπλοκους τεχνικούς όρους. Μένει επικεντρωμένος στα πρόσωπα, στήνει αργά το σασπένς και παρατηρεί την άπληστη επιφάνεια των πραγμάτων, ξύνοντάς τη μόνον όταν νιώσει απόλυτα σίγουρος (ο χαρακτήρας του Ντεπαρντιέ και η σχέση με τον γαμπρό του).

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Carbone
2,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ολιβιέ Μαρσάλ

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Αντουάν Ροκά δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος την οικολογική… ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνει μια μεγαλειώδη απάτη, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".