Barbara

2,5

Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας (Ζαν Μπαλιμπάρ) για μια παθιασμένη, αλλά υπερβολικά εσωστρεφή μετα-βιογραφία.

Barbara

Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας (Ζαν Μπαλιμπάρ) για μια παθιασμένη, αλλά υπερβολικά εσωστρεφή μετα-βιογραφία.

Barbara - εικόνα 1

Προσπαθώντας να αποφύγει τις αρτηριοσκληρωτικές παγίδες που κρύβουν οι ακαδημαϊκές σινε-βιογραφίες, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης («Τουρνέ στο Παρίσι», «Το Μπλε Δωμάτιο») Ματιέ Αμαλρίκ προσεγγίζει το μύθο της εύθραυστα μελαγχολικής Μπαρμπαρά, λατρεμένης μεταξύ άλλων και των Ζακ Μπρελ, Τζόνι Χαλιντέι και Ζορζ Μπρασένς, με καθαρά μεταμοντέρνο τρόπο. Γίνεται έτσι ο Ιβ, ένας σκηνοθέτης που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για τη θρυλική τραγουδίστρια. Κι ενώ η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, δουλεύοντας εντατικά, αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον χαρακτήρα, εκείνος μαγεύεται από την ηρωίδα, την οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από την πρωταγωνίστρια.

Πρόκειται για ένα παθιασμένο, ριψοκίνδυνο και βουτηγμένο σε μια ονειρική ατμόσφαιρα μετα-biopic, το οποίο θέλει να τα πει όλα για τον γοητευτικά απατηλό μύθο της showbiz, τη ζωή και την τέχνη, την αλήθεια και την καλλιτεχνική αναπαράστασή της. Σε παρασύρει με το κινηματογραφικό­ θάρρος του και την καθηλωτική ερμηνεία της Ζαν Μπαλιμπάρ (Σεζάρ ερμηνείας), αν και δυσκολεύεται να ξεφύγει από τη βαθυστόχαστη σεναριακή πόζα και την υπερβολική εσωστρέφεια.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Barbara

2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ματιέ Αμαλρίκ

Ο Ιβ είναι ένας σκηνοθέτης που ετοιμάζεται να γυρίσει μια ταινία για τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Μπαρμπαρά. Κι ενώ η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, δουλεύοντας εντατικά, αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον χαρακτήρα, ο Ιβ μαγεύεται από την ηρωίδα, την οποία δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από την πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.