The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

1

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα - εικόνα 1

Μία από τις πολλές φτηνές ταινίες τρόμου που έγιναν απρόσμενα μεγάλες εμπορικές επιτυχίες είναι και το προ δεκαετίας «Κλείδωσες;» του Μπράιαν Μπερτίνο, το οποίο είχε δανειστεί τη βασική ιδέα από το «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε (τρεις νεαροί μασκοφόροι τρομοκρατούν ένα νιόπαντρο ζευγάρι). Το καθυστερημένο ριμέικ αναπαράγει το ’70s b-movie στιλ και την ιδέα της πρώτης ταινίας, αλλά αυτήν τη φορά με θύματα μια τετραμελή οικογένεια με προβλήματα, η οποία εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα.

Οι τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται ξανά, το αιματολάγνο κυνήγι ξεκινά, η αναίτια βία υποτίθεται πως εντείνει το σασπένς και η «μαγική» ικανότητα των δολοφόνων να εμφανίζονται από το πουθενά εκτοξεύει την αδρεναλίνη. Όλα όμως γίνονται με τόσο μηχανιστικό και αυτάρεσκα γραφικό τρόπο, που καταντούν γρήγορα κουραστικά, ενώ ο Γιόχαν Ρόμπερτς του περσινού θριλερο­-σουξέ «47 Meters Down» μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος. Σκηνοθετεί καθαρόαιμη ταινία τρόμου, ανατρεπτική παρωδία ή οικογενειακό δράμα χαρακτήρων μεταμφιεσμένο σε ματωμένο θρίλερ; Για το σαββατιάτικο κοινό των πολυκινηματογράφων ίσως όμως δεν έχει και μεγάλη διαφορά...

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

The Strangers: Prey at Night
1
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιόχαν Ρόμπερτς

Μια τετραμελής οικογένεια με προβλήματα εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα. Τα πάντα εκεί είναι ήσυχα και άδεια, μέχρι που τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται από το πουθενά μέσα στη νύχτα κι έχουν αναίτια φονικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".