Ένας Ξένος στην Πόλη

2

Κωμική περιπέτεια με ειρωνικό μαύρο χιούμορ, παραφορτωμένο σενάριο και μια έξυπνα αστεία ερμηνεία από τον Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

Ένας Ξένος στην Πόλη

Κωμική περιπέτεια με ειρωνικό μαύρο χιούμορ, παραφορτωμένο σενάριο και μια έξυπνα αστεία ερμηνεία από τον Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

Ένας Ξένος στην Πόλη - εικόνα 1

Οι Αυστραλοί αδερφοί Έγκερτον, ο καταξιωμένος σταρ Τζόελ και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νας, συνεργάζονται σε μια κωμική περιπέτεια κατάμαυρου χιούμορ, η οποία διασκεδάζει καταγγέλλοντας τον πλήρη αμοραλισμό των καιρών μας. Στο κέντρο ενός άπληστου σύμπαντος λοιπόν στέκει ο Χάρολντ, ο φιλότιμος μα προδομένος από γυναίκα και αφεντικά υπάλληλος φαρμακευτικής, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Μεξικό. Απελπισμένος, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του, αλλά αυτό κινητοποιεί μια σειρά από κακοποιούς, αστυνομικούς και μισθοφόρους, ακόμη και το τοπικό καρτέλ ναρκωτικών. Στα όρια του ρεαλισμού, το παραφορτωμένο σενάριο προχωράει αγκομαχώντας από επεισόδιο σε επεισόδιο και από ανατροπή σε ανατροπή. Το βιτριολικό χιούμορ σώζει καταστάσεις, η αφηγηματική ταχύτητα βοηθά τη δράση και όλα τα credits πάνε στην έξυπνα αστεία ερμηνεία του Ντέιβιντ Ογέλοου («Σέλμα»).

ΗΠΑ, Αυστραλία. 2018. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Ξένος στην Πόλη

Gringo
2
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Νας Έτζερτον

Καταλαβαίνοντας πως τα αφεντικά του τον προορίζουν για απόλυση και μαθαίνοντας πως η γυναίκα του σκοπεύει να τον εγκαταλείψει, ο φιλότιμος υπάλληλος μιας φαρμακευτικής, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο Μεξικό, οργανώνει την ψεύτικη απαγωγή του. Αυτό κινητοποιεί μια σειρά από κακοποιούς, αστυνομικούς και μισθοφόρους, ακόμη και το τοπικό καρτέλ ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.