Κόκκινο Σπουργίτι

1,5

Ρεσιτάλ κακής ρωσικής προφοράς και μια επίπεδη σκηνοθεσία δίχως σασπένς, που αναλώνεται στην ηδονοβλεπτική κακομεταχείριση της ηρωίδας.

Κόκκινο Σπουργίτι

Ρεσιτάλ κακής ρωσικής προφοράς και μια επίπεδη σκηνοθεσία δίχως σασπένς, που αναλώνεται στην ηδονοβλεπτική κακομεταχείριση της ηρωίδας.

Κόκκινο Σπουργίτι - εικόνα 1

Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο και κάτοχος Όσκαρ, η Τζένιφερ Λόρενς («Οδηγός Αισιοδοξίας»), κάνει με το «Κόκκινο Σπουργίτι» την πιο τολμηρή μέχρι τώρα επιλογή της καριέρας της. Στην ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πρώην πράκτορα της CIA Τζέισον Μάθιους, ενσαρκώνει την μπαλαρίνα των Μπολσόι Ντομινίκα Εγκόροβα, η οποία βλέπει την καριέρα της να τερματίζεται έπειτα από τραυματισμό. Τότε ο υψηλά ιστάμενος στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θείος της Βάνια (Ματίας Σένερτς) –καμία σχέση με τον ήρωα του Τσέχοφ– τη θέτει υπό την προστασία του και της αναθέτει μια επικίνδυνη αποστολή. Η σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς («The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος 1o & 2o», «Ζωντανός Θρύλος») επαφίεται στην ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και στις προσπάθειές της να δείξει πόσο θελκτική μπορεί να γίνει. Ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να τη βοηθά ιδιαίτερα, δημιουργώντας μια επίπεδη και δίχως ηλεκτρισμό ατμόσφαιρα.

Στη φλύαρη ενότητα της σκληρής εκπαίδευσης της Ντομινίκα, που στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αλληλουχία από εξευτελιστικά καψόνια «κομμουνιστικού» τύπου, η πρώτη γυμνή σκηνή στην καριέρα της ηθοποιού κινηματογραφείται στα όρια του ηδονοβλεπτικού σαδισμού, ο οποίος διατρέχει τις περισσότερες «ερωτικές» σκηνές της ταινίας. Όσον αφορά την κατασκοπία, η καθαυτό αποστολή, που αφορά τον εντοπισμό ενός Αμερικανού πράκτορα (ένας διακοσμητικός Τζόελ Έντγκερτον), στερείται κάθε αίσθησης κινδύνου και σασπένς ή έστω ευρηματικότητας, η οποία κατακρημνίζεται στην οφθαλμοφανή «ανατροπή» του τέλους. Αν ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ, όπως υπαινίσσεται το «Κόκκινο Σπουργίτι», τότε έχει σίγουρα στερέψει από ιδέες.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κόκκινο Σπουργίτι

Red Sparrow
1,5
  • Κατασκοπική
  • 2018
  • Διάρκεια: 139 '
  • Φράνσις Λόρενς

Μια πρώην μπαλαρίνα των Μπολσόι μετατρέπεται σε μυστική πράκτορα με σκοπό να αντλήσει πληροφορίες από έναν κατάσκοπο της CIA.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.