Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπί

2

Η Ντι Ρις συνθέτει περίτεχνα τη μεταπολεμική αμερικανική ταυτότητα, σκοντάφτοντας όμως στο απλωμένο της σενάριο, που στερεί ένταση, στιβαρότητα και ρυθμό από την ταινία.

Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπί

Η Ντι Ρις συνθέτει περίτεχνα τη μεταπολεμική αμερικανική ταυτότητα, σκοντάφτοντας όμως στο απλωμένο της σενάριο, που στερεί ένταση, στιβαρότητα και ρυθμό από την ταινία.

Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπί - εικόνα 1

Μόλις στη δεύτερη ταινία της, η Αφροαμερικανίδα σκηνοθέτις Ντι Ρις ρίχνει μια επίμονη ματιά στις ανεπούλωτες πληγές της Αμερικής, αποσπώντας 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ και αποτελώντας τη μίνι έκπληξη των φετινών βραβείων. Δύο νεαροί άντρες, ένας λευκός κι ένας έγχρωμος, επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά τη θητεία τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μόνα πράγματα που τους ενώνουν είναι η κοινή πολεμική εμπειρία, το ψυχολογικό αδιέξοδο που τη συνοδεύει και η γη που μοιράζονται οι συγγενείς τους.

Η φιλία τους προκαλεί τριγμούς στη μικρή κοινωνία του αμερικανικού Νότου, η οποία την αντιμετωπίζει με μίσος. Η Ντι Ρις συνθέτει περίτεχνα τη μεταπολεμική αμερικανική ταυτότητα, πραγματοποιώντας εύστοχους παραλληλισμούς με τη σύγχρονη Αμερική. Λευκή πατριαρχική εξουσία, συστημικός ρατσισμός και βία διαιωνίζουν μια φυλετική διαμάχη η οποία μπορεί να έχει νέα μορφή εν έτει 2018, αλλά σίγουρα συνεχίζει να υφίσταται και να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η γεμάτη αρετές σκηνοθεσία της Ρις, ωστόσο, σκοντάφτει στο απλωμένο σενάριο και το πολυάριθμο καστ, στερώντας από την ταινία ένταση, στιβαρότητα και ρυθμό.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: FEELGOOD ENTERTAINMENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπί

Mudbound
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 134 '
  • Ντι Ρις

Ένας λευκός κι ένας έγχρωμος στρατιώτης επιστρέφουν στο αγρόκτημα των οικογενειών τους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου δουλεύουν αλλά και δημιουργούν μια φιλία που προκαλεί την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".