Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ

2,5

Η μπριόζα Ανέτ Μπένινγκ είναι συγκινητική σε μια ισορροπημένη ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ μα κινηματογραφικά ανώδυνη βιογραφία, υποψήφια για τρία BAFTA (βρετανικά Όσκαρ).

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Τέρνερ γνωρίζει στο Λίβερπουλ μια μεγαλύτερή του γυναίκα, την οποία ερωτεύεται. Πρόκειται για τη βραβευμένη με Όσκαρ Γκλόρια Γκράχαμ, με την οποία θα ζήσει μια παθιασμένη μα απρόσμενα σύντομη σχέση. Η μπριόζα Ανέτ Μπένινγκ είναι συγκινητική σε μια ισορροπημένη ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ μα κινηματογραφικά ανώδυνη βιογραφία, υποψήφια για τρία BAFTA (βρετανικά Όσκαρ).

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - εικόνα 1

Για μία δεκαετία, από το 1946 («Μια Υπέροχη Ζωή») μέχρι και το 1955 («Oklahoma!»), η σέξι Γκλόρια Γκράχαμ ήταν από τις πλέον περιζήτητες χολιγουντιανές σταρ («The Greatest Show on Earth», «In a Lonely Place», «Macao», «Η Μεγάλη Κάψα»), βραβευμένη με Όσκαρ β΄ ρόλου για το αριστουργηματικό «Η Ωραία και το Κτήνος» του Βισέντε Μινέλι. Από το 1960, και μετά το σκάνδαλο­ της σχέσης της με τον Άντονι Ρέι, γιο του πρώην άντρα της και γνωστού σκηνοθέτη Νίκολας Ρέι, πέρασε στην τηλεόραση και στο θέατρο, αναζητώντας πάντα τον ρόλο που θα την επανέφερε στην κινηματογραφική επικαιρότητα. Στα 55 της πλέον, θα συναντήσει το 1978 στο Λίβερπουλ τον 26χρονο ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο θα ξεκινήσουν μια παθιασμένη σχέση. Ο τελευταίος θα την καταγράψει σε ένα αυτοβιογραφικό χρονικό το 1986, λίγα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατο της ξεχασμένης σταρ, το οποίο διασκεύασε σεναριακά ο σπεσιαλίστας του showbiz celebrity biopic Ματ Γκρίνχαλγκ­ («Control», «Όλοι Θέλουν Λίγη Αγάπη», «The Look of Love»).

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - εικόνα 2

Τόσο το σενάριο όσο και η αφήγηση του άνισου Πολ ΜακΓκούιγκαν («Το Στοίχημα του Σλέβιν», «Victor Frankenstein», τηλεοπτικός «Sherlock») έχουν διατηρήσει την επιτυχημένη ισορροπία ελαφρότητας και δράματος του βιβλίου, το οποίο σκιαγραφεί μάλλον σχηματικά και σαφώς με θετική διάθεση τους ρομαντικούς και μόνο φαινομενικά αταίριαστους εραστές. Αν και ο Τζέιμι Μπελ προσπαθεί φιλότιμα, ο χαρακτήρας του παραμένει περιορισμένος στο σχήμα του φιλόδοξου μα γεμάτου κατανόηση νεαρού, με την μπριόζα Ανέτ Μπένινγκ να κερδίζει τις εντυπώσεις με τη δική της ερμηνευτική προσέγγιση­ στην εξωστρεφή επιφανειακά, ανασφαλή και μελαγχολική στην πραγματικότητα σταρ. Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός αλλάζει διαρκώς διαθέσεις, τονίζει την ευαίσθητη και αναδεικνύει τη ματαιόδοξη πλευρά της ηρωίδας χωρίς να καταφεύγει στην υπερβολή, συγκινώντας με τις δακρύβρεχτες σκηνές που της έχει επιφυλάξει για το φινάλε αυτή η συμπαθής μα κινηματογραφικά ανώδυνη βιογραφία, υποψήφια για τρία BAFTA (βρετανικά Όσκαρ).

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ

Film Stars Don't Die in Liverpool
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 105 '
  • Πολ ΜακΓκίγκαν

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Τέρνερ γνωρίζει στο Λίβερπουλ μια μεγαλύτερή του γυναίκα, την οποία ερωτεύεται. Πρόκειται για τη βραβευμένη με Όσκαρ Γκλόρια Γκράχαμ, με την οποία θα ζήσει μια παθιασμένη μα απρόσμενα σύντομη σχέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.