The Wonder Kid

2

Μοντέρνα και κινηματογραφική, αν και όχι απόλυτα συγκροτημένη προσέγγιση του κόσμου της ελληνικής πυγμαχίας μέσα από την ιστορία του νεαρού μποξέρ Αλέξανδρου Τσανικίδη.

The Wonder Kid

Μοντέρνα και κινηματογραφική, αν και όχι απόλυτα συγκροτημένη προσέγγιση του κόσμου της ελληνικής πυγμαχίας μέσα από την ιστορία του νεαρού μποξέρ Αλέξανδρου Τσανικίδη.

The Wonder Kid - εικόνα 1

Ηθοποιός, ιδρυτής της θεατρικής ομάδας έρευνας Μέθοδος, γλύπτης αλλά και σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, ο Γιώργος Παντελεάκης γύρισε το 2013 το ντοκιμαντέρ «Boxer», που μέσα από την ιστορία του παλαίμαχου μποξέρ και νυν προπονητή Γιώργου Ιωαννίδη προσέγγιζε από μια ανθρώπινη πλευρά το ελάχιστα δημοφιλές στη χώρα μας άθλημα της πυγμαχίας. Στο «Wonder Kid» συνεχίζει­ να εξερευνά τα μυστικά αυτού του παρεξηγημένου (;) σπορ αφηγούμενος την αθλητική περιπέτεια του νεαρού μποξέρ Αλέξανδρου Τσανικίδη, τον οποίο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αποκαλεί παιδί-θαύμα (wonder boy).

Με μοντέρνο και κινηματογραφικό («ζωντανή» τζαζ μουσική, νευρικό μοντάζ, έντονη παρουσία­ της Αθήνας σε ρόλο συμπρωταγωνίστριας), αν και όχι απόλυτα συγκροτημένο τρόπο, ο Παντελεάκης προσπαθεί να συνδυάσει τα όνειρα του ήρωα με αυτά της Ελλάδας (της κρίσης), ενώ ταυτόχρονα περιγράφει την καθημερινότητα της εγχώριας πυγμαχίας. Σαφώς άνιση και ανολοκλήρωτη ως εγχείρημα, η ταινία διαθέτει ειλικρίνεια και μερικές αληθινά­ συγκινητικές στιγμές, πάνω απ’ όλα όμως έναν πολύ ενδιαφέροντα βασικό χαρακτήρα, θαρρείς βγαλμένο από μια σκληρά ρεαλιστική δραματική ταινία.

Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 65΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

The Wonder Kid

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 55 '
  • Γιώργος Παντελεάκης

Ο κόσμος της ελληνικής πυγμαχίας μέσα από την ιστορία του νεαρού μποξέρ Αλέξανδρου Τσανικίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".