Coco

3

Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην καρδιά της μεξικανικής κουλτούρας με την κινηματογραφική σφραγίδα ποιότητας της Pixar.

Coco

Ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στην καρδιά της μεξικανικής κουλτούρας με την κινηματογραφική σφραγίδα ποιότητας της Pixar.

Coco - εικόνα 1

Δύο χρόνια μετά τον συμπαθή, αλλά μέτριο «Καλόσαυρο» η Pixar επιστρέφει στις πρωτότυπες ιδέες, βγαλμένες αυτήν τη φορά από τη μεξικανική κουλτούρα. Ήρωας του «Coco» είναι ο μικρός Μιγκέλ, ερωτευμένος με τη μουσική και θαυμαστής του θρυλικού μαριάτσι και κινηματογραφικού σταρ Ερνέστο δε λα Κρουζ. Αλλά, όπως μαθαίνουμε από έναν αριστοτεχνικά αφηγημένο μέσω papel picado (τα διακοσμητικά χαρτιά με περίτεχνα μοτίβα μεξικανικής λαϊκής τέχνης) πρόλογο, μια παλιά τραυματική ιστορία έχει αναγκάσει την οικογένεια Ριβέρα να απαγορεύει αυστηρά εδώ και γενιές κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Έτσι ο Μιγκέλ, που επιθυμεί διακαώς να πάρει μέρος στον τραγουδιστικό διαγωνισμό της Ημέρας των Νεκρών, αναγκάζεται να φτάσει στα άκρα για να βρει κιθάρα. Θα επιχειρήσει να «δανειστεί» αυτήν που εκτίθεται στο μουσείο του Δε λα Κρουζ, γεγονός που θα τον μεταφέρει μαγικά στη Χώρα των Προγόνων, όπου κατοικούν μόνο πεθαμένοι.

Coco - εικόνα 2

Η μεξικανική μουσική (υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας τραγουδιού για το «Remember me»), εικονογραφία και λαϊκή παράδοση εμπνέουν τους Λι Άνκριτς κι Έιντριαν Μολίνα σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι σε ένα γιγάντιο θεματικό πάρκο γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες, φολκλορικούς ήχους και ζωηρά χρώματα. Το δίλημμα «οικογενειακές αρχές ή προσωπικές αξίες» οδηγεί την πλοκή σε έναν αγωνιώδη, με πικάντικα και μελωδικά διαλείμματα αγώνα του Μιγκέλ ενάντια στο χρόνο (για να επιστρέψει στη χώρα των ζωντανών), οι λατινοαμερικανικές σαπουνόπερες βάζουν το χεράκι τους και η χρυσοδάχτυλη Pixar ξανακάνει το θαύμα της και κερδίζει άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα (και σχεδόν σίγουρα για Όσκαρ) καλύτερου animation. Πριν από το «Coco», τόσο στην αγγλόφωνη όσο και στη μεταγλωττισμένη του μορφή, προβάλλεται η 21λεπτη μικρού μήκους «Η Περιπέτεια του Όλαφ», spin off του «Ψυχρά κι Ανάποδα».

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Coco

3
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 109 '
  • Λι Άνκριτς

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".