Νάνος στο Σπίτι

2

Διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες σε ένα animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις που στοχεύει στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νάνος στο Σπίτι

Διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες σε ένα animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις που στοχεύει στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Νάνος στο Σπίτι - εικόνα 1

Η κλασική κωμωδία «Μόνος στο Σπίτι» δίνει τη… μισή σεναριακή ιδέα στο δεύτερο animation του Ελληνοκαναδού Πίτερ Λεπενιότις («Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας»), με την υπόλοιπη μισή να αποτελεί άλλη μία ιστορία εξωγήινης εισβολής που απειλεί τον πλανήτη μας. Αυτή αφορά μια πύλη για την είσοδο κακών και πεινασμένων για… τα πάντα, μικρών μοβ πλασμάτων από το Διάστημα, η οποία βρίσκεται στο νέο σπίτι όπου έχει μετακομίσει η Κλόι μόλις με τη μητέρα της. Η τελευταία λείπει συνεχώς κι έτσι η απειλητική αλήθεια αποκαλύπτεται μόνο στην ανίδεη έφηβη από τους έξι νάνους του κήπου, οι οποίοι αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του πλανήτη μας.

Ακριβώς όπως και στον «Σκιούρο…», περιπέτεια και κωμωδία συνδυάζονται με μια προβλέψιμη, διεκπεραιωτική λογική και λίγες πρωτότυπες ιδέες, καθώς η ταινία απευθύνεται συνειδητά στο ανήλικο κοινό. Οι νάνοι αποδεικνύονται πιο ενδιαφέροντες από τους παντελώς αδιάφορους εξωγήινους, τα αστεία είναι παιδικής κοπής και όλη η δράση αρχίζει και τελειώνει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους ενός σκηνοθετικά αδιάφορου σπιτιού. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Καναδάς. 2017. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Νάνος στο Σπίτι

Gnome Alone
2
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 89 '
  • Πίτερ Λεπενιότις

Η έφηβη Κλόι μετακομίζει με τη μητέρα της σε ένα καινούργιο σπίτι, όπου ανακαλύπτει πως αυτό λειτουργεί σαν πύλη για την εισβολή κακών και πεινασμένων για… τα πάντα εξωγήινων, με τους νάνους του κήπου να αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του πλανήτη μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.