Μίμης ο Σιδεράς

3

Η Βερτμίλερ απεικονίζει υποδειγματικά τις αγκυλώσεις της ιταλικής κοινωνίας, αλλά και ένα σύστημα που γνωρίζει πώς να αφομοιώνει όλες τις πάστες ανθρώπων.

Μίμης ο Σιδεράς

Ο Μίμι, ένας Σικελός εργάτης, αναγκάζεται να μετακομίσει από το χωριό του στο Τορίνο λόγω μιας «λάθους» ψήφου στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Όταν αφήσει έγκυο μια γυναίκα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να το κρατήσει μυστικό από τη γυναίκα του.

Μίμης ο Σιδεράς - εικόνα 1

Πολιτική, εργατική τάξη, μαφία, γυναίκες. Αυτά είναι τα ετερόκλητα συστατικά της καυστικής κωμωδίας της Λίνα Βερτμίλερ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο απολαυστικός Τζιανκάρλο Τζιανίνι ως Μίμι, ένας Σικελός εργάτης που έπειτα από μια «λάθος» ψήφο στο Κομμουνιστικό Κόμμα αναγκάζεται να μετακομίσει στο Τορίνο. Η μοναδική ιδιοκτησία του Μίμι είναι το κορμί του, άλλωστε αυτό χρησιμοποιεί για να βρει δουλειά αλλά και για να ενδώσει στις ασίγαστες ορέξεις του για σεξ που τον βάζουν σε μπελάδες.

Ξεχνά εύκολα την ιδεολογία του όταν βρεθεί μόνος με μια γυναίκα, είτε σύζυγο είτε ερωμένη, εκδηλώνοντας ένα μάτσο επαρχιωτισμό που βάζει την –αντρική– τιμή υπεράνω όλων. Η Βερτμίλερ απεικονίζει υποδειγματικά τις αγκυλώσεις της ιταλικής κοινωνίας, αλλά και ένα σύστημα που γνωρίζει πώς να αφομοιώνει όλες τις πάστες ανθρώπων.

Ιταλία. 1972. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μίμης Ο Σιδεράς

Mimi Metallurgico Ferito Nell' Onore
3
  • Κωμωδία
  • 1972
  • Διάρκεια: 108 '
  • Λίνα Βερτμίλερ

Ο Μίμι, ένας Σικελός εργάτης, αναγκάζεται να μετακομίσει από το χωριό του στο Τορίνο λόγω μιας «λάθους» ψήφου στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Όταν αφήσει έγκυο μια γυναίκα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να το κρατήσει μυστικό από τη γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".