Απέραντο Γαλάζιο

2

Φολκλόρ, χιούμορ, ατμοσφαιρικό σάουντρακ (από τον Ερίκ Σερά) κι εντυπωσιακά πλάνα συνθέτουν ένα γιγάντιο βιντεοκλίπ το οποίο γνώρισε παγκόσμια επιτυχία κι εκτόξευσε τον Λικ Μπεσόν («Νικίτα», «Πέμπτο Στοιχείο») στη δόξα.

Απέραντο Γαλάζιο

Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος για τις καταδύσεις, οι οποίοι απομακρύνονται μεγαλώνοντας. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο θα αναζητήσει τον Ζακ και θα τον φέρει στην Ταορμίνα για μιαν αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους. Φολκλόρ, χιούμορ, ατμοσφαιρικό σάουντρακ (από τον Ερίκ Σερά) κι εντυπωσιακά πλάνα συνθέτουν ένα γιγάντιο βιντεοκλίπ το οποίο γνώρισε παγκόσμια επιτυχία κι εκτόξευσε τον Λικ Μπεσόν («Νικίτα», «Πέμπτο Στοιχείο») στη δόξα.

Απέραντο Γαλάζιο - εικόνα 1

O Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος για τις καταδύσεις, οι οποίοι απομακρύνονται μεγαλώνοντας. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο θα αναζητήσει τον Ζακ και θα τον φέρει στην Ταορμίνα για ­μιαν αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους. Στη μέση θα βρεθεί και μια Αμερικανίδα ερωτευμένη με τον Ζακ, ο οποίος όμως έχει συναισθήματα μόνο για τα θαλάσσια πλάσματα. Φολκλόρ, χιού­μορ, ατμοσφαιρικό σάουντρακ (από τον Ερίκ Σερά), εύκολος συναισθηματισμός κι εντυπωσιακά πλάνα συνθέτουν ένα γιγάντιο βιντεοκλίπ, το οποίο, εν πολλοίς βασισμένο σε μιαν αληθινή ιστορία, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, εκτόξευσε τον Λικ Μπεσόν («Νικίτα», «Πέμπτο Στοιχείο») στη δόξα και μετέτρεψε το καρτποσταλικό ντεκόρ της Αμοργού σε διεθνή τουριστικό προορισμό.

Γαλλία. 1988. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Απέραντο Γαλάζιο

Le Grand Bleu
2
  • Δραματική
  • 1988
  • Διάρκεια: 132 '
  • Λικ Μπεσόν

Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος για τις καταδύσεις, οι οποίοι απομακρύνονται μεγαλώνοντας. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο θα αναζητήσει τον Ζακ και θα τον φέρει στην Ταορμίνα για μιαν αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.