Κάποτε στην Καλιφόρνια

1

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του. Μετα-ταραντινικό νεο-νουάρ με φτηνό, ξεπερασμένο χιούμορ και άτσαλη πλοκή.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 1

T ηλεοπτικοί σεναριογράφοι που το 2010 έδωσαν στον Κέβιν Σμιθ την αστυνομική­ χαζο-περιπέτεια «Cop Out», οι Μαρκ και Ρομπ Κάλεν συναντούν ξανά τον Μπρους Γουίλις κι επανέρχονται στο ίδιο μοτίβο, με τον Μαρκ να περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα. Μετακομίζοντας από τη Νέα Υόρκη στο Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, ακολουθούν τον αντισυμβατικό ντετέκτιβ της συμφοράς Στιβ Φορντ, ο οποίος τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του, ενώ προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα ενός γκραφιτά-φάντασμα και ταυτόχρονα να ξεφύγει από τα αδέρφια μιας πελάτισσάς του και τα τσιράκια ενός αδίστακτου τοκογλύφου.

Κάποτε στην Καλιφόρνια - εικόνα 2

Υποτίθεται πως ο Ρέιμοντ Τσάντ­λερ συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο σε ένα παρωδιακό νεο-νουάρ, κάτι ανάμεσα σε «True Romance», «Επτά Ψυχοπαθείς» και «The Nice Guys». Όλα αυτά σε επίπεδο προθέσεων φυσικά, καθώς οι Κάλεν μοιάζουν να γνωρίζουν μόνο τις φτηνές ευκολίες του είδους, ανίκανοι να βάλουν σε τάξη τα κλισέ μιας χοντροκομμένης πλοκής γεμάτης καρτουνίστικους χαρακτήρες και ατελείωτες απιθανότητες. Ο Μπρους Γουίλις κοπιάρει βαριεστημένα τον εαυτό του, οι σκηνές δράσης έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο, το χειρότερο απ’ όλα πάντως είναι το άτσαλο, εκβιαστικό και ’90s κοπής χιούμορ, που κυριαρχεί σε κάθε σκηνή.

Όπως σε εκείνες των καταδιώ­ξεων του ευρηματικού ντετέκτιβ, ο οποίος στη μία τρέχει να ξεφύγει ντυμένος με γυναικείο φόρεμα, περούκα και ψηλά τακούνια, ενώ στην άλλη διασχίζει ολόγυμνος πάνω σε ένα σκέιτ­μπορντ το μισό Λος Άντζελες, καταλήγει μπροστά σε έναν αστυνομικό και κρύβει το πιστόλι που κρατάει στο πιο βολικό (και χιουμοριστικά καλόγουστο) διαθέσιμο μέρος.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάποτε στην Καλιφόρνια

Once Upon a Time in Venice
1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μαρκ Κάλεν

Ένας ντετέκτιβ της συμφοράς τα βάζει με μια ναρκο-συμμορία που έκλεψε το σκύλο της ανιψιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".